Paikallisurheilu

Sari Saarelainen haluaa polkea Lontoossa

Vajaan vuoden kuluttua alkavat olympialaiset ovat olleet jo jonkin aikaa Sari Saarelaisen, 29, mielessä.

Saarelaisen vakaana tavoitteena on kilpailla Lontoossa ratapyöräilyn moniottelussa, omniumissa.

Rajatorpassa liikuntasalia pitävä Saarelainen kaivoi pyöräilykengät kaapistaan pari vuotta sitten ja nousi pitkän tauon jälkeen pyörän päälle.

Vaikka pyöräilyssä oli suvantovaihe, urheilua hän ei lopettanut.

Liikunnasta pitivät huolen pitkät juoksulenkit ja viikoittaiset spinning- ja ryhmäliikuntatunnit. Pyöräilyä hän on treenannut täydellä teholla pari kuukautta.

Vantaalaista Let´s Go -pyöräilyseuraa edustava Saarelainen voitti ratapyöräilyn Suomen mestaruuden kolmen kilometrin takaa-ajossa Velodromilla Helsingissä heinäkuun lopulla.

– Uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet olympialaisiin, vaikka kaikenlaista voi matkalla sattua, sanoo elokuussa kaksi vuotta täyttävän Alysan ja vajaan neljän kuukauden ikäisen Lennyn äiti.

– Minulla on hyvä tukiverkko: mies Henry Vuorinen, vanhemmat ja ystävät, kertoo Saarelainen.

Hän lähtee kuukauden pyöräilyleirille Mallorcalle syyskuun puolivälissä.

Ensimmäinen kova kansainvälinen tavoite, Euroopan mestaruuskilpailut radalla odottaa lokakuussa Hollannissa.

Olympiapaikat jaetaan syksyn ja talven aikana maailmancupin kilpaluissa.

Saarelaisella riittää matkustamista, kun ensimmäinen cup järjestetään Monde Astanassa Kazakstanissa marraskuussa ja seuraavat kolme ensi vuoden puolella Kalissa Kolumbiassa, Pekingissä Kiinassa ja Lontoossa Englannissa.

– Panostan näihin kisoihin enemmän kuin tosissani.

Suomalaisen ratapyöräilijän olisi sijoituttava omniumissa kahdeksan parhaan eurooppalaisen joukkoon vuonna 2012 valmistuvalla rankinglistalla, jotta paikka olympialaisiin irtoaisi.

– Ratapyöräily on alkanut kiinnostaa viime aikoina yhä enemmän, vaikka maantiellä olen ajanut paljon. Aiemmin pidemmillä matkoilla olen pärjännyt lyhyitä paremmin, kertoo merkonomin koulutuksen hankkinut personal trainer.

Urheilun lisäksi Saarelainen laulaa 3-4 kertaa viikossa. Nelisen vuotta sitten hän sävelsi, sanoitti ja laulumelodiat tuottajamiehensä elektronista musiikkia sisältävään kappaleeseen.

Laulaminen jää lähiaikoina vähemmälle kovan pyöräilyharrastuksen vuoksi.

Nurmijärven Lepsämässä nykyään asuva Saarelainen aloitti pyöräilyn 11-vuotiaana. Hän on tähänastisen uransa aikana voittanut lähes 30 Suomen mestaruusmitalia. Kansainvälisestä menestyksestä mainittakoon nuorten MM-kisojen viides sija sekä alle 23-vuotiaiden EM-kisojen aika-ajon kymmenes sija.

Saarelaisen lisäksi toinen Let´s Go -seuraa edustava polkija Virva Koski mielii olympialaisten eräajoon. Kaarinassa asuvat Koski on kerännyt kasapäin SM-kultia kesän ratakisoissa. Hän on hallinnut kotimaassa muun muassa 500 metrin aika-ajoa, eräajoa, kymmenen kilometrin linja-ajoa ja omnium-ajoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu