Paikalliset

Petikko-Varisto halutaan elvyttää uuteen kukoistukseen – tämä on yrittäjistä tärkein kehittämiskohde

BISNES Vantaan kaupunki, kiinteistönomistajat ja yrittäjät koettavat lisätä vanhan yritysalueen vetovoimaa laaditun suunnitelman avulla. Tämä esittää kunnianhimoisen vision siitä, millainen yritysalue on vuonna 2025.

Petikko-Variston yritysalueen elinvoimaisuutta ja vetovoimaa pyritään parantamaan monenlaisilla toimenpiteillä.

Arkisto/Tuomas Massinen

Yrittäjien ja kiinteistönomistajien mielestä ehdoton ykköstoimenpide Petikko-Variston kehittämisessä on päivittäistavarakaupan saaminen alueelle. Toiseksi tärkeintä on kunnostaa Kehä III:n liittymät ja opastus yritysalueelle. Kolmanneksi oleellisimpana toimena pidetään joukkoliikenneyhteyksien parantamista.

Tiedot selviävät tuoreesta Petikko-Variston toimenpidesuunnitelmasta, joka sisältää listan asiantuntija-arvioihin perustuvista kehittämistoimista. Vantaa toteuttaa toimenpiteitä alueen yrittäjien, kiinteistönomistajien ja muiden tahojen kanssa. Tavoitteena on lisätä vanhan bisneskeskittymän elin- ja vetovoimaa asiointi- ja yrityspaikkana.

Osapuolet haluaisivat ruokakaupan alueelle heti. Heistä alueen länsiosissa toimiva kauppa on liian kaukana.

Kaavat rajoittavat päivittäistavaramyymälöiden sijoittumista, mutta sellaisen salliminen poikkeusluvalla voi edistää uusien yritysten saamista alueelle. Kaupunki etsiikin kaupanpitäjää.

Tänä ja ensi vuonna kehittäjät pohtivat myös, miten Petikko-Variston näkyvyys ja saavutettavuus kohenevat. Bussiyhteyksien parantamisesta neuvotellaan.

Tyhjiä toimitiloja ja rakentamattomia tontteja koetetaan ottaa käyttöön. Esteenä käyttöönotolle pidetään päivittäistavarakaupan rajoituksia ja vanhoja, epäkäytännöllisiä liiketiloja. Käyttämätöntä rakennusoikeutta on alueella lähes 196 000 kerrosneliötä, mutta tästä vain 40 000 on rakentamattomilla tonteilla.

Osapuolet elvyttävät myös kauppiasyhdistyksen toiminnan. Yhdistys, yrittäjät ja kaupunki pyrkivät tänä ja ensi vuonna parantamaan alueen sähköistä viestintää ja markkinointia nettisivujen ja palvelukartan avulla.

Myös vanhojen rakennusten ja alueen yleisilmeen kunnostamista pidetään tärkeänä. Kehittäjät miettivät myös uutta pop up- ja outlet-tyyppistä toimintaa. Lapsiperheitäkin ajatellaan aiempaa enemmän eri tapahtumilla. Suunnitelma esittää vision siitä, millainen yritysalue on 2025.

– Petikko-Varisto on laadukas ja monipuolinen yritys- ja palvelualue, joka tarjoaa yrityksille kilpailukykyisen ympäristön, kiinteistönomistajille varmuuden tuotosta ja asiakkaille hyvin saavutettavan, houkuttelevan asiointiympäristön. Petikko-Varisto täydentää vahvuuksillaan ja erilaisuudellaan pääkaupunkiseudun yritysalueiden ja kaupan keskittymien verkostoa.

Vanhin kauppakeskittymä

Petikko-Variston yritysalue on Vantaan vanhin kaupallinen keskittymä.

Länsi-Vantaalla Kehä III:n varrella sijaitseva alue lähti kehittymään, kun Asko ja Isku avasivat myymälänsä Varistossa 1970- ja -80-lukujen taitteessa.

Yritysalue kehittyi yhdeksi pk-seudun ja Etelä-Suomen johtavaksi huonekalu- ja sisustuskaupan keskukseksi.

Viime vuosikymmeninä alue on kilpailun kiristyessä menettänyt asemaansa uusille kaupan keskittymille.

Vantaalla varsinkin Porttipuisto, Tammisto ja Vantaanportti/Jumbo, Helsingissä Lanterna sekä Espoossa Lommila ja Suomenoja kisaavat asiakkaista Petikko-Variston kanssa.

Vuonna 2014 Petikko-Varistossa oli 4 300 työpaikkaa, kun 2007 niitä oli miltei 4 700.

Lisää aiheesta: 

Vantaan vanhin bisnesalue huutaa piristystä – "Variston veturikin" lopettaa28.9.2016 07.05
Pulittaisitko 12 000 euroa? Vantaan Golfpuisto lanseeraa elinikäisen pelioikeuden17.3.2017 10.14
Vantaan HopLop laajenee – toinen puisto avataan kesällä17.3.2016 12.13

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu