Voimayhtiön pomo Helsingin ydinvoimapäätöksestä: "Sehän on vasta toive"

Vantaan Energian toimitusjohtaja Pertti Laukkanen suhtautuu rauhallisesti Helsingin aikeisiin irrottautua Fennovoimahankkeesta.

Päivi Tuovinen

Vantaan Energia ei toimitusjohtaja Pertti Laukkasen mukaan ryhdy toistaiseksi mihinkään toimiin Helsingin kaupunginvaltuuston keskiviikon päätöksen johdosta.

– Odotetaan Helsingin lopullista päätöstä ja luulisin, että Vantaan kaupunki tekee sen jälkeen omia päätöksiään. Jos asia etenee, kuten aloitteen tekijät ovat toivoneet, niin sehän on vasta toive Vantaan Energialle ryhtyä myymään osuuttaan. Ei kaupallisia sopimuksia voi noin vain muuttaa.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkona palauttaa uudelleen valmisteluun vihreiden Emma Karin aloitteen Helsingin irrottautumiseksi Fennovoiman ja Rosatomin ydinvoimahankkeesta.

Helsingin valtuusto kehottaa kaupunginhallitustaan käynnistämään omistajaohjaustoimet ylimääräisen yhtiökokouksen kutsumiseksi ja Vantaan Energian irroittautumiseksi Fennovoiman ydinvoimahankkeesta.

Pertti Laukkasen mukaan Fennovoiman ydinvoimalahanke ei ole aloitteen vuoksi vaarassa.

– Ei siitä voi irrottautua, omistuksen voi vain myydä toiselle, jos Vantaan ja Helsingin poliittiset päättäjät niin katsovat. Kyse on siitä, onko Vantaan Energia mukana ja kuka ottaa sen vastuut. Varmaan kesällä ollaan viisaampia, kun asian käsittely on uudelleen uudessa valtuustossa, Laukkanen arvioi.

Vantaan Energian toimitusjohtaja Laukkanen on myös Voimaosakeyhtiö SF Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Yhtiö omistaa 66 prosenttia Fennovoimasta. Rosatomin omistama RAOS Voima Oy omistaa Fennovoimasta 34 prosenttia.

Written by:

Tanja Kuisma

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Äärimmäisen tiukka äänestys: Helsinki aikoo irtautua Fennovoimasta"Arpapeliä veronmaksajien rahoilla" ­­– vihreät vaatii taas Helsinkiä irti FennovoimastaVantaan Energian toimitusjohtaja: Fennovoiman rakennusriski on venäläisilläUusi käänne ydinvoimasotkussa – Vantaalla vaaditaan Fennovoiman keulamiestä eroamaan välittömästiMielipide: Vantaan Energiassa määrää HelsinkiHelsinki ja Vantaa jakavat ydinvoimariskit – "Vastuut 150–225 miljoonaa euroa?"