Puheenaihe

Kaupunkipyörien sakot ärsyttivät – HKL: Käyttäjät ovat hutiloineet itse

Moni kaupunkipyörän täydelle asemalle palauttanut pyöräilijä on epäonnistunut palautuksessa ja saanut kotiin 89 euron sakon.

Laura Pohjanpalo

Kaupunkipyörien epäonnistuneista palautuksista lähetetyt sakot johtuvat HKL:n mukaan pyörien palauttajien virheestä.

HKL:n mukaan palautusjärjestelmä toimii moitteettomasti, mutta osa asiakkaista ei ole osannut palauttaa pyörää oikein.

Ongelmia on ollut erityisesti pyörien palautuksissa täysille asemille.

– Täydelle asemalle pyörää palauttavan on oltava huolellinen siinä, että järjestelmä todella hyväksyy palautuksen, eikä vain taukolukitse pyörää, sanoo projekti-insinööri Samuli Mäkinen HKL:stä.

– Asiakkaan tulee varmistua siitä, että pyörä tarjoaa vaihtoehtoa Palautus, ja valitsee sen. Mikäli näin ei tapahdu, tietojärjestelmä ei kuittaa pyörää palautetuksi. Pyörän lukitusvaijeri tulee myös kiinnittää siihen pyörään, jota on palauttamassa.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaava HKL, palvelun operaattori CityBike Finland ja palvelun markkinoinnista vastaava HSL pahoittelevat heikkoa ohjeistusta. Sakon saaneille asiakkaille on palautettu virhemaksuja.

Tarkempi ohjeistus palautuksesta on juuri valmistunut.

– Lähetämme pian rekisteröityneille asiakkaille asiakaskirjeen, jossa kerrotaan oikean palauttamisen askeleet silloin, kun pyöräasema on täynnä, sanoo johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen HSL:stä.

CityBike Finlandin asiakaspalvelu on ollut viime päivinä ruuhkautunut, ja asiakkaiden toivotaankin virheelliseen palautukseen liittyvissä sakkomaksureklamaatioissa olevan yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse [email protected].

Näin palautat kaupunkipyörän täydelle asemalle

Varmista ensin, että kaikki telinepaikat ovat oikeasti varattuja.

Pysäköi pyörä pyöräaseman viereen. Paina Enter ja valitse Palautus: 1

Ole tarkkana, että et vahingossa laita pyörää taukolukitukseen. Palautus ei ole valittavissa, jos järjestelmä ei tunnista asemaa täydeksi. Polkaise siis seuraavalle asemalle ja palauta pyörä sinne.

Kiepauta lukitusvaijeri viereisen pyörän, aseman rakenteen tai lähellä olevan kiinteän kohteen ympäri ja paina vaijerin pää palauttamasi pyörän ohjaustangon rungossa olevaan lukkoon. Älä kiinnitä vaijeria viereiseen pyörään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu