Puheenaihe

Koulun kaiuttimista kaikui Koraanin säkeitä – Mielenosoittajat lehahtivat megafoneineen Helsingin lähiöön

Helsinkiläisen Vesalan koulun lähistöllä järjestettiin tänään mielenilmaus, jonka avulla vastustettiin koulun "islamisaatiota".

Google Street View

Helsinkiläisen Vesalan koulun liepeillä järjestettiin keskiviikkona mielenilmaus, jossa vastustettiin erityisesti tämän koulun "islamisaatiota".

Paikalla oli kymmenkunta mielenosoittajaa, jotka protestoivat sitä, että viime perjantaina koulusta olisi kuulunut rukouskutsu, joka oli kuultavissa jopa kilometrin päähän koulusta.

Mielenosoituksen oli kutsunut koolle pääkaupunkiseudulla useita maahanmuuttovastaisia mielenilmauksia järjestänyt Marco de Wit.

Vesalan koulun rehtori Juha Juvonen kertoo, että mielenosoittajille on levitetty väärää tietoa koulusta.

– Kyse ei missään tapauksessa ole ollut rukouskutsusta. Viime perjantaina koulun oppilaat pitivät yhteisen aamunavauksen, jossa kerrottiin muun muassa muslimien paastokuukauden ramadanin merkityksestä oppilaille, Juvonen kertoo Helsingin Uutisille.

– Siinä yhteydessä oppilaat soittivat pätkän laulettua Koraania, mutta inhimillisen virheen vuoksi kävi niin, että tämä aamunavaus kuului paitsi koulun sisällä myös kovaäänisistä koulurakennuksen ulkopuolelle. Tämä ei ollut tarkoitus.

Juvonen korostaa, että kyse ei ollut rukouskutsusta eikä aamunavaus ollut luonteeltaan uskonnonharjoittamista.

Aamunavauksesta on pyörinyt YouTube-palvelussa sekä islam-vastaisen MV-lehden sivuilla video, jonka kuvaajaksi on mainittu Vesalan koulun oppilas.

Rehtorin mukaan video on aamunavauksesta, mutta se on irrotettu täysin asiayhteydestään. 

– MV-lehti on irrottanut videon aika tavalla asiayhteydestään, sillä kyse ei ollut rukouskutsusta, Juvonen toteaa.

Hän paheksuu myös sitä, että mielenosoittajat ovat tulleet koulun lähistölle levittämään propagandaansa islamisaatiosta.

– Kyllä nyt mielenosoittajien viesti on kohdistettu aivan väärään suuntaan. Meille on kaikkein tärkeintä oppilaiden turvallisuus ja siitä kannan tänäänkin huolta, Juvonen muistuttaa.

Vesalan koululle tieto mielenosoituksesta saapui kaupungin sisäisen järjestelmän kautta ja siihen reagoitiin heti. Rehtori ja opettajat pitivät kokouksen keskiviikkoaamuna – sen jälkeen opettajat ja luokanvalvojat kertoivat tulossa olevasta mielenilmauksesta oppilaille.

– Onneksi tapahtuma on sujunut rauhallisesti. Koko koulupäivän olemme pyrkineet pitämään niin tavanomaisena kuin mahdollista, Juvonen kertoo.

Lue tästä poliisin kommentit mielenosoituksesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu