Puheenaihe

Pizzayrittäjä julisti 5–6 euron pizzat laillisiksi – HS: nyt tuli tuomio veropetoksesta

Kohu alle kuuden euron pizzoista jatkuu.

Mia Lindström

Julkisuudessa niin sanottuja viiden euron pizzoja puolustanut yrittäjä on saanut kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta Espoon käräjäoikeudessa, kertoo Helsingin Sanomat.

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevan ravintolan omistaja kertoi julkisuudessa aiemmin, että hän on myynyt 5–6 euron pizzoja ja maksanut veronsa lakien mukaisesti. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan pizzeria oli kuitenkin myynyt annoksia kassan ohi ja jättänyt myyntiä merkitsemättä kirjanpitoon. Yhteensä yrittäjä vältti veroja noin 37 000 euron edestä.

Käräjäoikeus päätti, että yrittäjä syyllistyi törkeään veropetokseen vuosina 2012–2015 ja törkeään kirjanpitorikokseen vuosina 2012–2014.

Käräjäoikeus lievensi tuomiota, sillä yrittäjä oli auttanut poliisia rikosten selvittämisessä, tehnyt verottajan kanssa maksusuunnielman ja maksanut oma-aloitteisesti vahingonkorvauksena vaaditut verot.

Viiden euron pizzat aiheuttivat kuhinaa ja hämmennystä sekä sosiaalisessa mediassa että sen ulkopuolella vuonna 2015, kun poliisi kertoi tehovalvovansa alle kuuden euron pizzoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu