Puheenaihe

Islam-vastainen mielenosoitus kuohutti nuoria – "Osa oppilaista olisi halunnut mukaan, osa näytti keskisormea"

Vesalan koululla järjestettiin keskiviikkona tunteita herättänyt mielenosoitus. Poliisin mukaan osa oppilaista olisi halunnut lähteä mielenilmaukseen mukaan.

Google Street View

Helsingin poliisi ottaa kantaa keskiviikkona helsinkiläisen Vesalan koulun liepeillä mieliä kuohuttaneeseen mielenosoitukseen.

Poliisi korostaa, että viranomaisten roolina on pysytellä mielenilmauksen yhteydessä neutraalina ja turvata ilmaisuvapaus. Näin Vesalassa myös toimittiin, kertoo poliisi.

Poliisin näkökulmasta iltapäivä sujui rauhallisesti. Koulun oppilaissa se sen sijaan herätti vahvoja tunnereaktioita.

– Osa oppilaista ilmaisi mielipiteensä mielenosoituksen sisällöstä muun muassa näyttämällä keskisormea mielenosoittajille, kertoo Helsingin poliisi.

– Toiset oppilaista taas olisivat halunneet tavalla tai toisella osallistua mielenosoitukseen, mutta opettajat hakivat heidät oppitunnille. Mielenosoituksen lopuksi yksi koulun oppilaista tuli puhumaan mielenosoitukseen.

Mielenosoituksen järjestäjän avoimen Facebook-kutsun siivittämänä paikan päälle tuli iltapäivällä noin kolmisenkymmentä mielenosoittajaa.

Mielenosoitus piti sisällään lähinnä puheita, joissa moitittiin koulua siitä, että he pyrkivät edistämään islamin uskon leviämistä Suomessa.

– Poliisi otti etukäteen huomioon sen, että tämän kyseisen mielenosoituksen luonne on sellainen, että se herättää paljon tunteita, Helsingin poliisi kertoi torstaina.

– Vaikka mielenosoittajien agenda ei olisi kaikkien mieleen, poliisin tehtävä on kuitenkin turvata mielenosoitukset niiden aiheesta riippumatta, eikä mielenosoituksissa ole ennakkosensuuria. Poliisilla ei kuitenkaan ole kynnystä tehdä omatoimisesti rikosilmoitusta mielenosoituksista, mikäli niissä havaitaan laittomuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Koulun kaiuttimista kaikui Koraanin säkeitä – Mielenosoittajat lehahtivat megafoneineen Helsingin lähiöön31.5.2017 14.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu