Puheenaihe

Poliisi ja lappuliisat iskevät nyt autonlastaajien kimppuun – Tässä 10 varminta sakkorysää Helsingissä

Pysäköinninvalvojat ja poliisi valvovat tänä kesänä tehostetusti autojen lastaamista Helsingin keskustassa.

Arkisto

Helsingin poliisi ja Helsingin pysäköinnintarkastajat aloittavat koko kesän mittaisen tehostetun pysäköinninvalvonnan Helsingissä. Taustalla ovat havainnot ja palaute toistuvista väärinpysäköinneistä autojen lastaus- ja purkutilanteissa.

Keskustelua aiheesta ja palautetta poliisille ja pysäköinnintarkastajille on tullut erityisesti sosiaalisessa mediassa. Iso osa näistä palautteista koskee kuorma-autoja ja muita autoja, jotka pysähtyvät lastaamaan tavaraa jalkakäytäville ja pyöräkaistoille.

Poliisi ja pysäköinnintarkastajat haluavat lisätä liikenteessä liikkujien tietoisuutta siitä, kuinka lastaus ja purku tulee suorittaa oikeaoppisesti.

– Suurin osa autojaan lastaavista ja purkavista toimii havaintojemme mukaan oikein ja liikenneturvallisesti, painottaa ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

– He valitsevat lastaus- ja purkupaikan oikeaoppisesti läheiseltä pysäköintipaikalta, pysäköintikieltoalueelta, ajoradalta ja he ymmärtävät pysähtyä niin, ettei kevyt liikenne häiriinny.

Kun auto pysäytetään tai pysäköidään väliaikaisesti kevyen liikenteen väylälle, on tämä usein turvallisuusriski jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

– Otetaan esimerkkinä lastenrattaita työntävä äiti tai isä. Mikäli tavaraa lastaava kuorma-auto vie kaiken tilan kevyen liikenteen väylältä, saattaa vanhempi päätyä väistämään kuorma-auton lastenrattaiden kanssa ajoradan puolelta, Pasterstein muistuttaa.

– Pahimmassa tapauksessa autoilija tai esimerkiksi bussinkuljettaja ei ehdi reagoida ajorajalta koukkaavaan lastenrattaan työntäjään.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu