Puheenaihe

Rockfestin ihmisille kiitosta, järjestelyille tyrmäys – "Jos on tosi humalassa, voi pyörtyä ennen kuin löytää vesipisteen"

Ruotsalaisen Painin esiintymisen aikana esiintymislavan edusta alkoi olla jo täynnä.

Don Lehtinen

Saksalaisyhtye Rammstein on tehnyt Vantaan Vehkalasta, jossa vielä kolme vuotta sitten ei ollut juuri peltoa enempää, Suomen tärkeimmän tämän perjantain viettopaikan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Vantaalla järjestettävä Rockfest on kerännyt kokoon liki kaikki Suomen suurimmat Rammstein-fanit ja joukon muitakin. Järjestäjät odottavat paikalle noin 50000 ihmistä, joista suurempi osa lienee festivaalialueella perjantaina.

– Rammsteinissa hienointa on visuaalisuus. Ehdottomasti. Olen nähnyt bändin nyt 21 kertaa, kertoo Pirkkalasta paikalle saapunut Jarkko Lähteenmäki.

– Minulla on takana 20 keikkaa. Oltiin juuri kolme viikkoa sitten Islannissa katsomassa, täydentää Lähteenmäen puoliso Sari Uusikartano, myös Pirkkalasta.

Pari on jopa tavannut Rammsteinin merkeissä. Uusikartanon bändipaita ja nyt 12-vuotias Rammstein-tatuointi herättivät ensin kiinnostuksen, sitten selvisi molempien käyneen tiuhaan konserteissa. Molemmat ovat tarpeeksi kokeneita sanoakseen, että tarkkaan harkituista pyroteknisistä koreografioista ja harvakseen vaihtuvista settilistoistaan huolimatta yhtye ei käy tylsäksi.

– Jotkut sanovat, että Rammsteinin keikat toistavat itseään. Mutta kyllähän sitä käydään Tapparan matseissakin ja siellä oletusarvo on aina, että jompi kumpi joukkue voittaa, Lähteenmäki sanailee.

Pariskunta kiittelee festivaalien järjestelyitä, mutta festivaalialue saa yhden suuren miinuspisteen. Kaikki halukkaat eivät millään mahdu katsomaan Kotiteollisuuden konserttia, sillä telttalavan teltta on aidattu liian pieneksi.

Festivaali itsessään ei vaikuta pieneltä. Yli muutaman minuutin välein pyyhkäisevät matkustajakoneet ja Kaivopuistossa järjestettävästä ilmailunäytöksestä eksyneet hävittäjät saavat festivaalin puitteet tuntumaan vieläkin kansainvälisemmältä. Ruotsalaisen Draken-koneen pauhatessa kohti länttä katseet kääntyvät lappeenrantalaisesta Kotiteollisuudesta taivaalle.

Telttalavan ulkopuolella lappeenrantalaisen perinnehevin tahtiin tanssivat turkulaiset Marika Rantaniemi ja Elina Aarnio. Mieli tekisi sisään, mutta tilaa ei ole.

Tanssin letkeys ja ystävysten ilmeet kertovat, että meininki festivaaleilla on tähän mennessä ollut kohdallaan. Aarnion ja Rantaniemen mukaan lähes Vantaankoskelle yltänyt jono kello neljän jälkeen lannisti hieman, mutta kaikki oli taas hyvin heidän huomatessaan, että ihmiset etenivät nopeasti sisään.

Myös festivaalin yllättävän iloiset ja avoimet ihmiset saavat kiitosta. Järjestyksenvalvojien tietotaito ja asenne miellyttivät myös. Harmikseen kaksikko kuitenkin huomasi, että festivaalin työntekijät eivät tunteneet festivaalialuetta kovin hyvin.

– Narikan ja vessojen sijainti olisi pitänyt olla paljon paremmin merkitty. Jos on tosi humalassa, voi vaikka pyörtyä ennen kuin löytää vessan tai vesipisteen, Aarnio sanoo.

Rantaniemi ehdottaa ratkaisuksi Ruisrockista tuttuja ilmapalloja, jotka heiluvat taivaalla ja kertovat, missä on mitäkin.

Siinä missä turkulaisilla on ilmapalloja, merellä ohi seilaavia risteilyaluksia ja pitkä kävelymatka festivaaleille, vantaalaiset saavat nauttia muutaman metrin päästä lähtevistä lähijunista ja komeista jättilentokoneista.

Juttua muokattu 10.6.2017 kello 11.46: lisätty kuvia ensimmäisestä festivaalipäivästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Rockfest 2017 kuvina: Liekkejä Vantaan yössä – Rammstein pelasti Rockfestin perjantain10.6.2017 07.34
Rockfestissa rokataan "vähän tuhdimmin eväin" – "Äijähenkisempää ja tukevampaa ruokaa"9.6.2017 09.55
Oletko menossa Rockfestiin? Pidä nämä seikat mielessä, niin näet haluamasi bändit8.6.2017 13.10
Nyt on Vantaan hotelleissa vipinää – Rockfest ja Power Cup tuovat satoja yöpyjiä6.6.2017 21.50
Rockfestin turvatoimet erityistiukat – Poliisi: Terroriuhka on yhä matala6.6.2017 06.45
Rockfest tuo muutoksia kehäradan junavuoroihin – myös autot joutuvat väistämään Rammsteinia1.6.2017 12.20
Rockfestille hulppea lahja Vantaalta – kymmenien tuhansien eurojen edut ilmaiseksi23.5.2017 11.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu