Kivistöön parkkipulaan hieman helpotusta – syksyllä pysäköinti muuttuu kuitenkin maksulliseksi

Osa Kivistössä asuvista on tuskastunut alueen parkkiongelmiin.

Päivi Tuovinen

Vantaan kaupunki tekee kesäkuun aikana viisi pysäköintipaikkaa Kivistön Safiiriaukiolle. Pysäköintipaikat on tarkoitettu lyhytaikaiseen asiointiin ja ne ovat käytössä arvion mukaan vuoden 2018 loppuun asti.

Tämän jälkeen Keimolantien länsilaidalle valmistuu uusia pysäköintipaikkoja.

Ruokakaupassa käyvät saavat pysäköidä Ruusuparkkiin (Ruusukvartsinkatu) tunniksi veloituksetta. Pysäköinti on muutoin maksullista ja maksaa arkisin kello 7–22 euron per tunti.

Lokakuussa pysäköinti Kivistössä muuttuu maksulliseksi muun muassa katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla parkkialueilla. Ensimmäisen tunnin voi pysäköidä maksutta. Myös liityntäpysäköinti on maksutonta.

Pysäköinti on maksullista lokakuusta eteenpäin myös Myyrmäen ja Tikkurilan keskustoissa.

Kivistössä parannetaan syksyllä kadunvarsilla sijaitsevaa opastusta, jotta pysäköintilaitosten lyhytaikaisetkin parkkipaikat olisivat paremmin tiedossa. Ruusuparkin lisäksi lyhytaikaisia pysäköintipaikkoja on myös Rubiiniparkissa.

Syksyllä on tarkoitus uusia myös Lumikvartsinkadun pysäköintialueen parkkipaikkamaalaukset, jotka ovat peruja Vantaan asuntomessujen ajalta. Myös parkkialueen valaistus uusitaan. Ennen sitä autoilijoiden kannattaa kiinnittää erityistä huomiota liikennemerkkeihin, jotka kertovat, miten alueelle saa pysäköidä.

Oman autopaikan voi myös ostaa pysäköintilaitoksesta.

Paikkoja voi myös vuokrata. Tällä hetkellä Ruusuparkin 50 vuokrattavaa autopaikkaa on täyteen vuokrattu.

Rubiiniparkissa on puolestaan 26 uutta autopaikkaa, joita voi vuokrata kuukausisopimuksella. Kaikkiaan vuokrattavia paikkoja on 40.

Written by:

Mia Lindström

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Parkkipaikkojen puute kuumentaa tunteita Kivistössä – Näin kaupunki vastaa kritiikkiinAsuntosijoittaja tuskailee Kivistön parkkipaikkapulaa – "Yhden paikan hinta olisi 12 000 euroa"Autoilijat raivostuivat: Vantaan uusista sakkorysistä rapsahtaa nyt pikavoittoja – "Koko homma on ihan pelleilyä"Parkkipula piinaa Kivistön keskustassa – Aluepysäköintikielto haittaa pika-asiointiaMielipide: Ruskeasannasta tuli yht´äkkiä sakkorysä – alueelle tarvitaan lisää pysäköintipaikkojaMielipide: Vantaan maksullinen pysäköinti on hieno juttu – Näin Tikkurilan pysäköintiä voisi muuttaa vielä parempaan suuntaanAutoilijat raivostuivat: Vantaan uusista sakkorysistä rapsahtaa nyt pikavoittoja – "Koko homma on ihan pelleilyä"