Puheenaihe

Myyrmäessä kukoistava katutaide leviää – Värien sinfonia valtaa Martinlaakson aseman

TAIDEPLÄJÄYS Taiteilijat maalaavat juna-aseman seiniin heinäkuussa musiikkiaiheista katutaidetta. Maalausten uskotaan parantavan alueen viihtyvyyttä.

Martinlaakson asemalle maalataan samantyyppistä katutaidetta, jollaista löytyy Myyrmäen asemalta. Arkistokuva Myyrmäestä.

Arkisto/Don Lehtinen

Vantaalla levitetään jälleen katutaiteen ilosanomaa, kun taiteilijat maalaavat heinäkuussa Martinlaakson asemalle musiikkiaiheisia teoksia. Kaikki juna-aseman betonipinnat sisällä ja ulkona saavat uuden, värikkään ulkoasun.

Ensimmäinen sivellinveto nähdään ensi maanantaina. Maalausprojektin kapellimestarina häärii Street Art Vantaa -kollektiivi.

Taiteilijat loihtivat asemalle yhtenäisen ilmeen yhteisellä, uudesta ostarista inspiraationsa saaneella väripaletilla sekä musiikkiteemalla "Urbaani Sinfonia".

– Musiikkiteema on tosi kiinnostava. Teoskokonaisuus on luonteva symboli sille, miten eri soittimia, ääniä ja tyylejä voidaan sitoa yhteen ja lopputuloksena saadaan harmonia, kuvaa projektin päätuottaja Essi Ruuskanen.

Teoskokonaisuus on luonteva symboli sille, miten eri soittimia, ääniä ja tyylejä voidaan sitoa yhteen ja lopputuloksena saadaan harmonia."

Teemalla halutaan juhlistaa Kulttuuritalo Martinuksen musiikkikulttuuria ja luoda Martinlaaksolle ainutlaatuinen asema eri tyylien avulla.

Jokainen taiteilija on saanut oman klassisen musiikin termin, kuten dolce tai accelerando, ja voi tulkita sitä vapaasti. Jokaisesta teoksesta tulee erilainen, tekijänsä näköinen. Tyylilajeja on kuvataiteesta graffitiin ja kuvituksesta katutaiteeseen.

Aseman julkisivujen taiteesta vastaavat Jukka Peltosaari ja Matti Kuusilehto. Sisätilojen porraskaiteita taiteilevat Juulia Markko ja Verna Tervaharju. Alikulkutunnelin seinät hoitavat Hende ja Deos. Penkkejä maalaa Jesse Pasanen. Laiturialueen betoniseiniä elävöittävät Ruuskanen ja Laura Lehtinen.

– Itselläni on musiikkiterminä giubiloso, riemukkaasti. Ilmennän sitä veden äänimaailmaan liittyvässä maalauksessani, Ruuskanen kertoo.

Toive maalausuudistuksesta tuli Martinlaakson asukasyhdistykseltä. Asukkaat tahtovat asemalleen samaa väriloistoa, jota löytyy Myyrmäen asemalta. Maalausten uskotaan parantavan Martsarin aseman viihtyvyyttä.

Aseman alakerran lasitilassa on pop-up-taidetila heinäkuun ajan. Siellä on vaihtuvia taidenäyttelyitä ja tietoa maalausprojektista. Projektin kuluista vastaa sen tilaaja Vantaan kaupunki.

– Elokuun 3. päivä vietetään maalatun aseman avajaisia. Ohjelmasta tiedotetaan lähitulevaisuudessa, Ruuskanen sanoo.

Kaupungissa on myös meneillään Vantaan taidemuseo Artsin ja Street Art Vantaan keväällä käynnistynyt Seinähullu Vantaa -katutaidehanke.

Konserttisali Martinus korjattu muotoon Kulttuuritalo Martinus 30.6. klo 14.03

"Varoitus" jalankulkijoille

Martinlaakson asemaa maalataan näillä näkymin kolme viikkoa, 3.–21. heinäkuuta.

Aseman käyttäjille pystytetään selkeät ohjeet laiturialueelle ja lipunmyyntihalliin, jotta matkustajat osaavat varoa tikkaita, nostimia ja märkää maalia.

Taiteilijat ovat paikalla porrastetusti siten, että jokaisena arkipäivänä on joku maalaamassa. Tarvittaessa maalauksia tehdään myös viikonloppuisin.

Street Art Vantaa toivottaa ohikulkijat tervetulleiksi paikalle ihailemaan taiteilijoiden työskentelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu