Paikalliset

Junissa kuulutetaan nyt Lontoon malliin – "mind the gap"

Aviapoliksen maanalainen asema Vantaalla on yksi niistä lähiliikenteen asemista, joilla junan ja laiturin väli on tavallista leveämpi. Matkustajia varoitetaan siitä kuulutuksella.

Armi Suojanen

Moni on höristänyt korviaan, kun lähijunassa kuulutetaan huomioimaan junan astinlaudan ja asemalaiturin välinen rako. Suomeksi ja ruotsiksi se ei kiinnitä niinkään huomiota, mutta englanninkielinen "mind the gap" vie ajatukset Lontoon metroon.

VR:n viestintäasiantuntija Taina Kuitunen kertoo, että laiturin ja junan väliin jäävä rako on pääsääntöisesti vakio, mutta osalla asemista tämä väli on suurempi. Siksi siitä pitää varoittaa.

Tavallista suurempi väli on Käpylän, Tapanilan, Rekolan, Aviapoliksen, Keran ja Tuomarilan asemilla.

– Kuulutuksella haluamme kiinnittää matkustajien huomiota turvalliseen liikkumiseen, Kuitunen selittää.

Uudet kuulutukset tulivat käyttöön kesäkuun puolivälin jälkeen, kun HSL:n ja VR:n alueen asiakaspalvelumalli muuttui. Muutoksen yhteydessä junista loppui lipunmyynti ja konduktöörit alkoivat tarkistaa lippuja.

– Samalla lisäsimme yhdessä HSL:n kanssa asiakasinformaatiota junissa, Kuitunen jatkaa.

Myös kaikkien lähijunien linjakarttoja, eri lipunmyyntikanavista kertovia tarroja ja turvallisuustarroja ollaan uusimassa.

– Pyrimme jatkuvasti kehittämään matkustajaturvallisuutta ja kuulutuksella haluamme kiinnittää matkustajien huomiota turvalliseen liikkumiseen rautatieympäristössä.

Liikenneviraston mukaan junan ja laiturin väli vaihtelee hieman muun muassa kalustotyypin mukaan. Myös laitureiden leveyksissä voi olla pieniä eroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu