Hyvinvointi

Haluatko pudottaa painoa? Yksi pieni muutos ruokavaliossa pudottaa jopa 3 kiloa

Kun maitosumu lähtee pois, niin sitten se motivaatio vasta kasvaa huippuunsa, Tomi Kokko vakuuttaa.

Arkisto/Jussi Vehkasalo

Elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko kehottaa ihmisiä kuulostelemaan omaa kehoaan maidon suhteen ja vaihtamaan ruokajuomaksi veden. Tällä voi miehen mukaan jopa pudottaa muutaman kilon painoa.

– Ohjeeni kaikille suomalaisille on ollut aina hyvin yksinkertainen: Kokeile jättää maitotuotteet pois edes kahdeksi viikoksi ja katso minkälaisia vaikutuksia huomaat. Mieluusti voit kokeilla kuukaudenkin. Ota avomielinen asenne tähän, kuten aina, olisi hyvä olla ruokavaliomuutosten kanssa. Mikäli normaalisti juot ruoan kanssa maitoa, niin kokeileppa ihan vedellä. Laita sekaan ripaus hyvälaatuista merisuolaa ja tuoretta sitruunaa, niin uskon että tykkäät.

Kokko kertoo, että moni hänen asiakkaansa on raportoinut, että paino on pudonnut yhdestä kolmeen kiloon, kun on jättänyt maitotuotteet pois.

– Tämä on tietenkin vain nestettä, jota kehosta lähtee, mutta kun se maitopöhö lähtee liikenteeseen niin liikkuja saa usein lisää itseluottamusta painonpudotukselleen. Lisäksi limanerityksen vähentyessä liikkumisesta tulee nautinnollisempaa. Mikäli henkilöllä on suoliston kanssa haasteita, niin sen parantaminen on painonhallinnassa avainasemassa, joten maidon pois jättäminen varmasti auttaa tähänkin. Lopuksi vielä - kun maitosumu lähtee pois, niin sitten motivaatio vasta kasvaakin huippuunsa, Kokko sanoo.

Lue Kokon aiempi haastattelu: Personal trainer lataa: "Suomalaiset on aivopesty juomaan maitoa"

Kuka Tomi Kokko?

Elämäntapamuutosekspertti, Lean in Five Weeks -hyvinvointihaasteen perustaja.

Uskoo vahvasti, että kun ihminen löytää itselleen optimaalisen ruokavalion, koko elämä aukeaa uudella tavalla.

Tullut tutuksi TV:ssäkin esitetyllä dokumentillaan 30 päivän ihmiskoe. Dokumentti herätti vilkasta keskustelua virallisten ravintosuosituksen terveellisyydestä. 

Lean in Five Weeks -haasteen kautta Tomi Kokko valmentanut jo yli 8000 suomalaista. 

Hänen visionsa on muuttaa miljoonan ihmisen elämää ruokavalion ja liikunnan kautta.

Lähde: tomikokko.com

Etusivulla nyt

Uusimmat: Hyvinvointi

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu