Puheenaihe

Yleisö tykkäsi heti Tiksi Block Partysta – Illalla sattui välikohtaus

KAUPUNKITAPAHTUMA Bändi ja videokuvaaja joutuivat sanaharkkaan. Tikkurilan keskustassa pidetty tapahtuma veti noin 3 000 henkeä.

Les Fillettes tahditti polkulavan lavatansseja Tiksi Block Partyssa.

Niklas Nabb

Ensi kertaa järjestetyssä Tiksi Block Partyssä viihtyi lauantaina yhteensä noin 3 000 kävijää. Se oli tapahtuman pääjärjestäjän, Kaupungin Kaiku -yhdistyksen, tavoite.

– Yhtä aikaa oli noin 1 500 ihmistä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Elska Kolu.

Järjestäjien iloa hyvin onnistuneesta festivaalipäivästä hillitsee ainoastaan ruma välikohtaus, joka sattui Love Sport -yhtyeen esiintyessä noin kahdeksalta illalla.

Yhtyeen laulusolisti oli arvostellut yleisön joukossa ollutta miestä, joka kuvasi bändin esiintymistä. Laulaja käski v-sanan ryydittämänä miestä häipymään. Myöhemmin yksi bändiläinen kävi miehen luona ärhentelemässä ja keikka keskeytyi.

Bändiläiset totesivat kannattavansa nollatoleranssia rasismille ja haluavansa "tuollaiset pellet pois" paikalta. Bändi häipyi ja kuvaaja jäi jankkaamaan, miksei hän saa kuvata.

Videolla mies huutaa laittavansa videon VK:hon. Sillä hän tarkoitti VK.com-palvelua, johon MV-lehden juttujen kommentointi Facebookista on siirtynyt.

Lopulta mies lopetti kuvaamisen, kun lavavastaava sitä pyysi.

– Ketään ei ole poistettu paikalta, sanoo Kolu.

Hänen mukaansa tilanne rauhoittui ja tapahtuma saatiin sen jälkeen jatkumaan nopeasti.

Kolu itse oli välikohtauksen aikana festivaalitoimistossa, mutta tietää tapauksen ja on siitä hyvin pahoillaan. Hän korostaa, että Tikkurilan Asematien ympäristössä järjestetty Tiksi Block Party oli ja on kaikille ihmisille avoin, hyväntuulinen koko perheen tapahtuma.

– Emme voi olla kenenkään yksittäisen henkilön käytöksestä vastuussa, mutta ohjeistamme esiintyjiä vielä entistä painokkaammin ensi kerralla.

Esiintyjiltä vaaditaan käytöstapoja.

Kolu aikoo vielä käsitellä tapahtunutta Love Sportin laulusolistin kanssa.

Kolua harmittaa välikohtaus, mutta hän uskoo, että se ei jäänyt ihmisille päällimmäisenä mieleen tapahtumasta. Hän on onnellinen, että noin 200 vapaaehtoisen voimin järjestetty tapahtuma onnistui tuomaan iloa ihmisille.

– Tämä ei jää yhteen kertaa! Olemme saaneet niin paljon uskomattoman hienoa palautetta.

Monet ovat kertoneet ilahtuneensa, että vihdoin Itä-Vantaallakin tapahtuu samaan tapaan kuin Myyrmäessä, jossa Myyrmäki-liike on pannut tuulemaan.

Juttuun korjattu, että VK on nettipalvelu, ei MV-lehden seuraaja 1.8. klo 9.11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Räppiä, rockia, lavatanssia, ruokaa, performansseja – Tiksi Block Party lupaa silkkaa asukkaiden ja elävän kaupunkikulttuurin juhlaa26.7.2017 21.00
Uusi katufestari tulee Vantaalle – "Meillä on unelmana eläväisempi Tiksi"4.6.2017 07.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu