Näin Vantaalla varaudutaan Kaljakelluntaan – Keravanjoen pohja puhdistettiin vaarallisesta romusta

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltajat poistivat Keravanjoen pohjasta suuren määrän metalliromua.

Arto Pääkkönen

Vantaan kaupunki on varautunut lauantaina järjestettävään Kaljakelluntaan. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltajat putsasivat viime viikolla Keravanjoen pohjan. Joesta löytyi kymmenittäin polkupyöriä ja muuta vaarallista romua, kuten ostoskärryjä ja varoitustolppia.

Kaljakelluntaan osallistuvien kannattaa kuitenkin huomioida se, että joessa voi yhä olla vaarallista romua, johon voi satuttaa itsensä ja johon voi jäädä kiinni. Koska joessa on samaan aikaan runsaasti väkeä kumiveneineen, saattaa kiinnijääneen irrottaminen olla vaikeaa.

Penkereeltä tai sillalta ei kannata myöskään hypätä jokeen.

Vantaan kaupunki aikoo tuoda tapahtuman lähtö- ja tulopaikalle roskalavoja. Tapahtumaan osallistuvien toivotaan korjaavan roskansa pois alueelta.

Viime vuosina tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut, ja vaikka moni kerääkin roskansa, on ympäristöstä löytynyt silti runsaasti pahvijätettä, kumiveneitä ja muuta roskaa.

Written by:

Mia Lindström

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kaljakellunta tuo tuhannet lillumaan Keravanjokeen – "Samanlaista tapahtumaa saa etsiä"Kaljakellunta inspiroi nyt myös maailmalla – brittien tapahtumaan osallistuu tuhansiaJoessa kaljakellutaan taas – näin kaikki alkoiVantaa ei suostu kaljakellunnan järjestäjäksi – lupaa kuitenkin vessat juhlijoille