Puheenaihe

Tyrmäys Orpon "verokarkeille" – "Pienituloisilta otetaan, rikkaille annetaan"

Antti Lindtman (sd.).

Helsingin Uutiset arkisto

SDP:n Antti Lindtman vaatii lomarahaleikkausten perumista ja korostaa oikeudenmukaisuuden tärkeyttä yhteiskunnan rakentamisessa.

Lindtman toteaa, että kansalaisten on vaikea hyväksyä hallituksen tekemiä leikkauksia, kun se samaan aikaan jakaa "verokarkkeja" hyvätuloisille.

Esimerkkinä Lindtman luettelee muun muassa perintöveron alennuksen ja niin sanotun apteekkarivähennyksen.

– Verokarkkien jako jatkuu edelleen – hallitus aikoo nyt kaiken kukkuraksi vapauttaa 121 000 kaikkein parhaiten ansaitsevaa solidaarisuusverosta.

– Mitähän ajattelevat ne julkisen sektorin koulunkäyntiavustajat, lähihoitajat, lastentarhaopettajat ja laitoshoitajat, jotka hallitus vuosi sitten painosti leikkaamaan lomarahojaan? Monestakaan tämä ei tunnu oikeudenmukaiselta. Pienituloisilta otetaan, rikkaille annetaan lisää, Lindtman sanoo.

Lindtman toivoo, että asia otetaan esille hallituksen tulevassa budjettiriihessä. Hän toteaa, että julkisen sektorin työntekijöiden lomarahaleikkauksen peruminen olisi ensimmäinen askel kohti oikeudenmukaisuutta.

– Se loisi tunnetta luottamuksesta, jonka varassa Suomea viedään yhä parempana seuraaville sukupolville. Se olisi myös piristysruiske kotimaiselle kulutukselle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu