Autoilijaa ei taida harmittaa: Kadunvarsien maksullinen pysäköinti viivästyy Vantaalla

Maksullisen katupysäköinnin alku siirtyy Vantaalla. Helsingissä se on jo arkipäivää.

Jussi Vehkasalo/Arkisto

Pysäköinnistä Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön keskustojen kadunvarsilla aletaan periä maksua näillä näkymin vasta marraskuussa. Vielä kesäkuussa arvioitiin, että maksua voidaan alkaa periä jo lokakuussa. Takarajana on pidetty vuoden loppua.

Syynä viivästykseen on se, että tarjouspyyntöjen julkaisu siirtyi pari viikkoa lomien vuoksi ja maksuautomaattien toimittajille haluttiin antaa lisäaikaa tarjousten jättämiseen.

Liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm kertoo, että tarjouksia on saatu kolme, joista kaupungininsinööri valitsee viranhaltijapäätöksellä laitetoimittajan tällä viikolla.

Laitteita hankitaan seitsemän. Niistä neljä tulee Tikkurilaan, kaksi Myyrmäkeen ja yksi Kivistöön. Ne sijoitetaan aivan kaupunginosien keskustoihin vilkkaisiin asiointipaikkoihin, kuten Tikkurilassa kaupungintalon luo.

– Maksullisuudella ei ole tarkoitus kiusata ihmisiä, vaan saada parkkipaikoille nopeampaa kiertoa ja siirrettyä pidempi pysäköinti kaduilta pysäköintilaitoksiin, Holm muistuttaa.

– Ja tunninhan saa pysäköidä ilmaiseksi, hän lisää.

Pysäköintiautomaateilla voi maksaa erilaisilla korteilla ja mobiililaitteilla, mutta ei kolikoilla. Maksaminen ei vaadi älypuhelinta.

Kadunvarsipysäköinnin maksullisuudesta on päätetty kaupunginhallituksessa 2016.

Käyttäjän Armi Suojanen kuva
Armi Suojanen