Lukijat älähtivät muuttofirman rekrytointiongelmasta – tässä tarkat tiedot palkoista

Niemi Palvelujen työntekijöiden palkkauksesta saatiin lisäselvyyttä.

Jussi Vehkasalo / arkisto

Maanantaina 11. syyskuuta julkaisemamme juttu muuttofirma Niemi Palvelujen rekrytointiongelmasta on herättänyt erittäin vilkasta keskustelua lukijoiden keskuudessa useissa eri Facebook-ryhmissä.

Erityishuomio kommenteissa on kiinnittynyt siihen, miten on mahdollista, että reilun 10 euron tuntipalkalla työskentelevä muuttaja voisi päästä 2 200 euron ansioihin, vaikka mukaan laskettaisiin kuinka paljon lisiä.

Pyysimme Niemi Palveluilta tarkennusta yhtiön palkkauksesta.

Niemi Palvelujen palkkatiimin toimitukselle lähettämässä vastauksessa Niemi Palveluiden palkkatiedoista kerrotaan seuraavaa: muuttajan peruspalkan keskiansio kuukaudessa on 1 700 euroa, kalusteasentajan 1 900 euroa, muuttoautonkuljettajan 2 200 euroa ja työjohtajan 2 500 euroa.

– Peruspalkan lisäksi maksetaan ilta-, yö- ja lauantailisiä sekä tietyistä tehtävistä tuntikohtaista palkanlisää. Nämä lisät nostavat ansioita keskimäärin sadoilla euroilla kuukaudessa, Niemi Palvelujen palkkatiimin edustaja kertoo.

Niemi Palvelut palkkaa alkusyksyn aikana Helsinkiin 100 vakituista ja 100 tilapäistä muuttajaa, kalusteasentajaa, muuttoautonkuljettajaa ja työnjohtajaa.

– Meillä on pulaa sekä vakituisiin töihin palkattavista että tilapäismuuttajiksi tulevista. Olemme tarjonneet meillä jo tilapäismuuttajina työskenteleville vakituisia työsuhteita, mutta moni haluaa säilyttää vapauden valita itse, milloin työskentelee, Niemi Palvelujen henkilöstöjohtaja Päivi Tervapalo kertoo.

Lue myös: Maineikas firma palkkaisi työntekijöitä 2500 e/kk – väkeä ei meinaa löytyä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo