Puheenaihe

Vihreä metsänhoitaja, entinen kansanedustaja, Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja.... – He kaikki haluavat Vantaan kaupunginjohtajaksi

Kaupunginjohtaja Kari Nenonen (sd.) jää pian eläkkeelle.

Arkisto/Juha Salonen

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen (sd.) jää vuodenvaihteessa eläkkeelle. Hänen seuraajakseen on tyrkyllä monta tuttua nimeä.

Hakuaika kaupunginjohtajan virkaan päättyi torstaina 21. syyskuuta. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kymmenen.

Kaupunginjohtajan paikkaa havittelevat vantaalaiset Mika Aalto, Anniina Kostilainen ja Ritva Viljanen. Metsänhoitaja, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Kostilainen on vihreiden Vantaan kaupunginvaltuutettu. Oikeustieteiden kandidaatti Viljanen on tullut tunnetuksi muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja sisäministeriön kansliapäällikkönä. Aalto on tekniikan tohtori.

Vantaata haluaisi johtaa myös kokoomuksen entinen kansanedustaja, Karkkilan kaupunginjohtajana ja Järvenpään kehitysjohtajanakin aiemmin toiminut Minna Karhunen. Hyvinkääläinen Karhunen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

Virkaan hakivat myös MBA Ahmed Shakeel Kokkolasta, helsinkiläinen valtiotieteiden kandidaatti Timo Helander, ekonomi Timo Kiviaho Kruusilasta, filosofian maisteri Aki Korhonen Raisiosta, filosofian maisteri Heidi Rämö Lempäälästä ja porvoolainen valtiotieteiden maisteri Jukka-Pekka Ujula.

Hakijat joutuvat poliittisten ryhmien tentattavaksi loka-marraskuun vaihteessa. Kaupunginjohtajan valinta käsitellään kaupunginvaltuuston kokouksessa 13. marraskuuta.

Kaupunginjohtajan tehtävään voi ilmoittaa suostumuksensa myös varsinaisen hakuajan jälkeen. Vantaalla kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta toivoo, että mahdolliset suostumukset jätettäisiin perjantaihin 20. lokakuuta kello 12 mennessä. Toimikunnan puheenjohtaja on Antti Lindtman (sd.).

Onko listalla mielestäsi päteviä hakijoita?

Kyllä
52% (181 ääntä)
Ei
48% (166 ääntä)
Ääniä yhteensä: 347

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu