Baarimestari paljastaa millaista on bile-elämä Vantaalla – MTV: "Siellä on aivan oma aikakäsityksensä"

Vantaalainen yöelämä on eri maata, sanoo baarimestari ja koomikko.

Aapo Siippainen

Yökerhomanagerina Vantaan Tikkurilassa työskennellyt baarimestari-kirjailija Antto Terras sanoo, että Vantaan ja Helsingin yöelämällä on vissi ero.

Terras sai kokemusta vantaalaisten bile-elämästä, kun hän työskenteli viisi vuotta tanssiravintola Calypson yökerhossa.

– Vantaalla yöelämän kasvot ovat jokseenkin rujompia kuin Helsingin ydinkeskustassa. Kuitenkin ne ovat inhimillisyyttä puhtaimmillaan ja paljaimmillaan, koska siellä päin ei hienostella, Terras sanoi tiistaina MTV:n Huomenta Suomessa.

PuolitosissaanTerras heitti, että Vantaalla on aivan oma aikakäsitys.

– Jos meillä täällä valoisassa Suomessa kello on 7.45 niin Tikkurilassa se on 1.15. Aika lasketaan siis aina sen mukaan kuinka paljon on aikaa ensimmäisen pubin aukeamiseen. Sen kaltainen paikka on Tikkurila, Terras totesi.

Terras päätyi yökerhohommiin sattumalta oltuaan tuuraamassa paikan baarimestaria yhden illan. Keikka sujui niin hyvin, että omistaja teki Terraksesta yökerhon managerin.

Terras on kirjoitanut aiheesta nyt kirjan Pilkkuun asti. Hänen aiempi kirjansa kertoo työstä tavarataloketju Stockmannin etsivänä. Sekin sisältää varsin mehukasta materiaalia ihmisluonteen harvoin puhutuista puolista.

Terras myöntää, että hän katselee maailmaa näkövinkkelistä, josta sitä ei aiemmin ole tavattu katsoa.

Stand up -koomikkonakin tunnettu tekijä kuitenkin korostaa, ettei motiivina ei ole aiheuttaa pelkoa tai loukata ketään, vaan saada ihmiset katsomaan omaa itseään rehellisesti.

Terraksen mukaan ravinto-alalla tapahtuu väistämättä koomillisia asioita, sillä bisneksen ideana on saada ihmiset viihtymään. Toisaalta ala on hyvin tiukkaan säädelty, mikä on usein melkoisessa ristiriidassa viihteen tuottamisen kanssa.

Samanlaisin roast-humoristin silmälasein Terras katselee myös Vantaata.

Vantaa on hänen mukaansa "ajautunut muun Suomen puskurivyöhykkeeksi".

– Se ei ole oikeastaan kaupunki eikä kylä. Se on jotakin mihin suuntansa hukanneet ihmiset ovat ajatuneet ja hakevat itseään, Terras totesi Huomenta Suomessa.

– Siellä eletään paljon isommalla liekillä. Ei puhuta itsestä mitään, vaan ollaan konstailemattomia.

Roast-esityksissään Terras tekee kohteistaan pilaa rankaltakin kuullostavalla tavalla. Sillä on hänen mukaansa hyvä tarkoituksensa.

– Hyvin harvalla ihmisellä on taito nauraa itselleen, vaikka se on suurin lahja mitä ihmisellä voi olla.

Esimerkiksi julkisuuden henkilöistä tällainen kyky on Terraksen mukaan vain kolmella sadasta.

– Näillä ihmisillä on pakka sillä tavoin kunnossa, että he kestävät itsekritiikin. Jos taas ihminen lähtee hakemaan kunniaa käräjäoikeudesta niin silloin kunnia on jo menetetty, Terras kärjistää.

Hyvää itsetuntoa ovat Porraksen mukaan osoittaneen muun muassa kokoomuspoliitikko Alexander Stubb ja viihteen konkari Riitta Väisänen. Sen sijaan moni karismaattisena pidetty rokkari kieltäytynyt Terraksen "roustaamisesta".

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä