Jutta Gustafsbergin ideamylly jauhaa uusia juttuja – "Bull Mentula ampuu niistä alas 80 prosenttia"

Jutta Gustafsberg ei allekirjoita täysin kehopositiivisuusliikkeen ajatuksia. Hän muistuttaa, että ylipaino on merkittävä terveysriski.

Elise Kulmala

Jutta Gustafsberg ei allekirjoita täysin kehopositiivisuusliikkeen ajatuksia. Hän muistuttaa, että liika ylipaino on merkittävä terveysriski.

Lehdistökuva

HENKILÖ Jutta Gustafsberg on ollut monessa mukana. Yrittäjä keksii yhä ideoita, joskin niiden pitää ensin päästä Bullin ohi.

Jutta Gustafsbergin pää on alati jauhava ideamylly.

Yrityshenkisellä naisella on vuosien varrella ollut runsaasti ideoita, projekteja ja hankkeita Rakkausdieeteistä vaatekauppojen kautta Fitfarmiin. Gustafsbergin mukaan kaikki ideat eivät kuitenkaan ole olleet hyviä.

– Jotkut ideat ovat olleet suorastaan surkeita. Meillä on kuitenkin sellainen mylly, jonka läpi ideat menevät. Ne, jotka tulevat ulos toiselta puolelta, ovat usein hyviä. Pelkästään Bull Mentula ampuu alas 80 prosenttia, yrittäjä nauraa.

Kaikenlaisia ideoita muhii nytkin. Gustafsbergiltä on tulossa pian ulos tsemppikirja ja kalenteri. Pitkän yrittäjäuransa varrella hän on kuitenkin oppinut yhden asian.

– Minulla on yhä paljon kiireitä, mutta nykyään en tapa itseäni työllä. Olen oppinut sanomaan ei ja laittamaan kalenterin järjestykseen. Enkä stressaa samalla tavalla asioista kuin nuorempana.

Yksi suuri tekijä Gustafsbergin muutoksessa on ollut uusi mies eli Bachelor Suomesta tuttu Juha Rouvinen. Kaksikko kuuntelee kotona toistensa murheet ja sparraa toisiaan ideoilla.

– Meillä ei kotona katsota telkkaria. Se on itse asiassa aika hyvä vinkki, sillä niin vapautuu tosi paljon aikaa. Me myös meditoimme yhdessä ja vähän aikaa sitten olimme Lapin luonnossa retkeilemässä, nainen säteilee.

– Et varmaan elämäsi aikana ole ollut niin paljon paikallasi kuin siellä, Rouvinen kuittaa ja molemmat nauravat.

Pariskunnan arki on myös matkustelua, sillä Gustafsberg asuu Tampereella ja Rouvinen Espoossa. Molemmat ovat sitä mieltä, että toisen asuinpaikka on vaikuttanut toiseen.

– Kyllä Jutta vähän jo alkaa tuntea paikkoja, Rouvinen hymyilee.

– Enemmän sinusta on kyllä tullut manselainen kuin minusta espoolainen! Gustafsberg huudahtaa.

Viime aikoina kaksikko on keskustellut paljon meneillään olevasta kehopositiivisuusliikkeestä. Liikkeen ajatuksena oli kyseenalaista ihmisten ja varsinkin naisten tunkeminen tiettyyn vartalomuottiin ja antaa jokaisen olla ylpeä juuri omasta kehostaan.

Gustafsbergin mukaan liikkeen ajatus on hyvä, mutta hän pelkää sen aiheuttavan myös negatiivista vaikutusta.

– Jos ajatellaan realistisesti, vaikkapa 30 kiloa ylipainoa on terveysriski ja altistaa sekä diabetekselle että sydän- ja verisuonitaudeille. Ei silloin voi katsoa peiliin ja ajatella, että hei olen hyvä tällaisena.

– Haluan kuitenkin myös painottaa, että idea liikkeessä on hyvä. Jos pistetään kehopositiivisuus vastaan se, että mikään ei riitä ja pitää olla aina timmimmässä kunnossa, valitsen ensimmäisen heti. Peräänkuulutan kuitenkin aktiivista liikuntaa ja terveellistä ravintoa.

Pitkän linjan yrittäjä

Jutta Gustafsberg on elämänsä varrella ollut mukana useissa projekteissa.

Hän on toiminut muun muassa ternimaitobisneksessä, kahvibisneksessä ja vaatealan yrittäjänä.

Gustafsberg voitti body fitnessin SM-kultaa 2011. Kisoihin valmentautumista seuraava blogi oli niin suosittu, että Gustafsberg perusti sen innoittamana nettivalmennuksia tarjoavan Fitfarmin yhdessä Jari ”Bull” Mentulan kanssa.

Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä