Suoraan New Yorkista: Mikko Rantanen kommentoi huippupeliään

NHL-joukkue Colorado Avalanchen ja suomalaishyökkääjä Mikko Rantasen kausi sai hienon alun Madison Square Gardenissa, New Yorkissa. 

Liigan hännille povattu Avalanche tuli hyvällä ilmeellä peliin ja vei voiton New York Rangersista maalein 4–2. Rantanen ampui joukkueensa toisen maalin ylivoimapelissä kauniilla, suoralla jatkolaukauksella.

– Onhan se iso juttu voittaa kova Rangers vieraissa. Kiva, jos pääsee itsekin maalintekoon, ja varsinkin jos joukkue vielä voittaa, Rantanen sanoi tuoreeltaan.

– Rangers on aina vaikea vastustaja. Isosta voitosta koko joukkue saa hyvän fiiliksen.

Rantasen kova pelivire tuli selväksi heti kättelyssä. Hän teki maalin kauden ensimmäisellä laukauksellaan. Rangersin ruotsalainen huippumaalivahti Henrik Lundqvist oli voimaton.

Parantamisen varaakin on. Rangers sai luvattoman paljon ylivoimahyökkäyksiä. Avsin onneksi Semjon Varlamov oli maalinsuulla loistavassa kunnossa.

– Keskialueella käännettiin (menetettiin) kiekkoa liikaa, ja kaveri sai vastahyökkäyksiä. Meidän täytyy pitää kiekkoa paremmin keskialueella ja saada kiekkoa vastustajan pakkien selän taakse. Siinä pystytään vielä paljon parantamaan.

Varlamov taas ”järjettömän hyvä” 

Venäläisvahti Semjon Varlamov venyi Rangers–laukauksien eteen kaikkiaan 37 kertaa. Samaan aikaan Lundqvistille kertyi vain 22 torjuntaa.

– Varlamov pelasi huippupelin ja piti meidän mukana ottelussa, näki Rantanen.

– Kyllä jo harjoitusleirillä näkyi, että hän tulee olemaan kovassa kunnossa. Häntä harmitti, kun hän joutui jättämään viime kauden kesken loukkaantumisen takia. Nyt hän treenasi kesän kovaa ja sai paikat kuntoon. Homma kulkee, ja se on hyvä meille.

Varlamov valittiin itseoikeutetusti illan ykköstähdeksi. Kolmostähden kunnian sai Avs-puolustaja Tyson Barrie. Hän hehkuttaa Varlamovin esitystä.

– Nyt syksyllä hän on näyttänyt samanlaista kuntoa kuin edellisenä pudotuspelikeväänämme. Silloin hän oli järjettömän hyvä, Barrie jutteli.

– Kun ”Varly” on pelipäällä, häntä on hauska seurata. Hän antaa itseluottamusta koko joukkueelle. Olemme nuori joukkue ja teemme virheitä. Mutta kun Varly on vireessä, hän on ihan hullun hyvä.

Avalanche jatkaa itärannikolla. Lauantaina joukkue kohtaa New Jersey Devilsin ja ensi viikon maanantaina Boston Bruinsin.

Pasi Tuominen, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä