Puheenaihe

Mielipide: Vain laadukas varhaiskasvatus on vaikuttavaa

Vantaan varhaiskasvatuksessa kärsitään pätevän henkilöstön puutteesta, kirjoittajat muistuttavat. Kuvituskuva.

Johanna Halava/Arkisto

Päiväkodeissa pitää olla riittävästi koulutettua henkilökuntaa, jotta varhaiskasvatus voi olla laadukasta. Myös päivähoidon rajaaminen on Vantaalla heikentänyt varhaiskasvatuksen laatua, kertovat kirjoittajat.

Varhaiskasvatuksen merkityksestä käydään tälläkin hetkellä kiivasta keskustelua valtakunnan politiikkaa myöten.

Varhaiskasvatuksen vaikuttavuudesta on ollut myönteisiä tutkimustuloksia, mutta huomioitavaa on, että vain laadukas varhaiskasvatus on vaikuttavaa. Tämä puolestaan edellyttää koulutettua, osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa, sekä riittävän laadukasta pedagogista toimintaa, vuorovaikutusta ja lasten osallisuutta.

Vantaan varhaiskasvatuksessa kärsitään pätevän henkilöstön puutteesta. Jo tämä on yksistään huolestuttavaa.

Huolta herättää lisäksi koko maan kattava opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän tuoreen selvityksen tulos, jonka mukaan yli 40 prosenttia lastentarhanopettajista ja kolmannes kaikista varhaiskasvatuksen työntekijöistä (sisältäen lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat) harkitsee alan vaihtoa.

Mitä tapahtuu, jos Vantaalla jo työskentelevistä lastentarhanopettajista joka neljäs harkitsee alan vaihtoa? Henkilökunnan vaihtuvuus ja pula koulutetusta, osaavasta henkilöstöstä tuovat haasteita laadukkaan varhaiskasvatuksen toteutumiselle. Miten Vantaa voitaisiin saada houkuttelevammaksi kunnaksi työskennellä?

Useat haastattelemamme vantaalaiset lastentarhanopettajat nostivat yhtenä merkittävänä kannustimena palkkauksen. Myös opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksessä yleisimmäksi syyksi työnvaihtohaluihin mainittiin huonoksi koettu palkka.

Vantaalla ei makseta esiopetusryhmässä työskenteleville lastentarhanopettajille esiopetuslisää. Naapurikunnissa maksetaan. Voisiko tämän epäkohdan korjaaminen vähentää henkilöstön siirtymistä muihin kuntiin?

Opetuslautakunta esitti vuosien 2018–2021 talousarvioon, että niissä päiväkodeissa, joissa vieraskielisten lasten osuus on korkea, rekrytoidaan ryhmää kohden kaksi lastentarhanopettajaa yhden sijasta. Tämä on hyvä muutos, mutta se ei yksistään tuo helpotusta pulaan työntekijöistä.

Olisiko tämän lisäksi mahdollista esimerkiksi soveltaa kannustinlisää lastentarhanopettajien palkkauksessa alueilla, joissa on runsaasti sosioekonomisia haasteita?

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksen mukaan henkilöstön vaihtuvuus on yksi syy myös siihen, miksi riittäviä tukitoimia ei ole voitu järjestää kaikille niitä tarvitseville. Puuttuminen opettajien siirtymiseen muihin kuntiin tai muille aloille olisi tästäkin näkökulmasta tärkeää.

Toinen Vantaalla vaikuttava asia on subjektiivisen päivähoidon rajaus. Vantaalla toteutettiin selvitys rajauksen vaikutuksista. Selvityksen mukaan lähes 60 prosenttia henkilökunnasta kokee rajauksen aiheuttamien muutosten myötä tyytymättömyyttä pedagogiseen toimintaan ja toiminnan suunnitteluun.

Vantaan varhaiskasvatuspäällikkö Sole Askola-Vehviläisen mukaan tämä tulos viittasi ainoastaan muutoksen käynnistysvaiheessa olleeseen tilanteeseen, jolloin osa-aikaiset ja kokoaikaiset lapset olivat sijoitettuna samaan ryhmään, ja että tilanne on uuden lukukauden alettua muuttunut positiivisempaan suuntaan.

Laajasti kuulemamme viesti on kuitenkin se, että tyytymättömyys on ennallaan tai jopa kasvanut. Laadukkaan pedagogisen toiminnan toteuttaminen on mahdotonta ryhmässä, jossa on 21 iältään 2–5-vuotiasta lasta ja vain kaksi kasvatusvastuullista aikuista.

Miten tällaisessa ryhmässä voidaan turvata pedagoginen ohjaaminen toiminnassa ja lasten keskinäisessä vuorovaikutuksessa? Miten aikuisella voi olla riittävästi aikaa vuorovaikutukseen lasten kanssa?

Suuressa ryhmässä ja henkilökunnan vaihtuessa ei ole tilaa lapsen kuulemiselle ja osallisuudelle. Lisäksi pienryhmätoiminnan toteuttaminen tai retkeily lähiympäristössä jää mahdottomaksi toteuttaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksessä toinen syy alanvaihtoon onkin työn fyysinen ja henkinen kuormittavuus. Tämä viesti on tärkeää kuulla ja siihen tulee reagoida.

Varhaiskasvatuksen työntekijät haluavat tehdä työnsä laadukkaasti lapsen kasvua ja kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla tukien. Oikeanlaisilla päätöksillä voimme vaikuttaa niihin syihin, jotka saavat lastentarhanopettajat ja muut varhaiskasvatuksen työntekijät pohtimaan alan vaihtoa.

Maija Rautavaara, kaupunginvaltuutettu (vihr.) kasvatustieteen maisteri

Emmi Pajunen, kaupunginvaltuutettu, (vihr.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mielipide: Kokoaikaisen päivähoito-oikeuden siirtymäaikaa tulee loiventaa1.10.2017 08.40
Vantaa selvitti: Päivähoidon muutos vaikeutti perheiden arkea – karvasta palautetta tuli myös henkilökunnalta1.10.2017 07.05
Vantaa hakee liki miljoonan euron säästöjä päivähoidosta – osa-aikaiset lapset siirretään nyt omaan ryhmään23.8.2017 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu