Vanhemmat eivät sulata kaupungin suunnitelmia – "Korson suuralueella ei kohdella lapsia tasapuolisesti"

Jaana Ellonen, Matti-Jussi Partanen, Jutta Toro, Annele Rantavuori ja Loviisa Kaartokallio tuntevat vanhempina Jokivarren alueen koulupolut. Heitä ihmetyttää muun muassa se, että Mikkolan koulun oppilasmäärää ollaan kasvattamassa, vaikka koulun sisäilmaongelmat ovat olleet tapetilla pitkään.

Tiina Örn

ARKI Jokivarren alueella asuvien koululaisten vanhemmat pitävät kaupungin koulusuunnitelmia epäoikeudenmukaisina.

Korson suuralueen kouluverkkosuunnitelma ei tyydytä Jokivarressa, Metsolassa ja Nikinmäessä asuvia vanhempia. Kaupunki on sulkemassa Korson koulun ja rakentamassa uuden yhtenäiskoulun Leppäkorpeen.

Jokivarren alakoulun alueen vanhempia hiertää suunnitelmissa erityisesti se, ettei alueelle ole jatkossakaan tulossa omaa yhtenäiskoulua.

– Vantaan strategioissa on mainittu yhtenäiset koulupolut. Suunnitelma ei millään tavoin edistä tuon toteutumista, kommentoi Jokivarren koulun vanhempainyhdistyksen jäsen Annele Rantavuori.

Jokivarren koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Ellonen jatkaa, että pelkän Leppäkorven koulun rakentamisessa ei alueellinen tasa-arvo edelleenkään toteudu.

– Leppäkorven koulusta ollaan rakentamassa yhtenäiskoulua, jonne yläkouluvuosiksi menisi lapsia muun muassa Jokivarresta ja Nikinmäestä. Heille matka on pitkä ja turvaton. Leppäkorven lapsilla on jo nyt lähellä yläkoulu, lyhyen ja turvallisen matkan päässä oleva Ruusuvuoren koulu.

Ellosella ja Rantavuorella on tarjota ratkaisu, jonka he ovat esittäneet myös kaupungille: Uusi yläkoulu tulisi rakentaa Jokivarren pääkoulun yhteyteen.

Ellonen selventää, että jos Jokivarren koulun alue saisi oman yhtenäiskoulunsa, Korson suuralueen itä- ja länsipuoli olisivat viimein tasa-arvoisia.

– Länsipuolella on Ruusuvuoren koulu ja itäpuolella olisi silloin Jokivarren yhtenäiskoulu.

Vanhempia on ihmetyttänyt myös se, että Mikkolan koulun oppilasmäärää ollaan lisäämässä, vaikka koulun sisäilman terveellisyys on puhuttanut pitkään.

Opetuslautakunta käsitteli Korson kouluverkkoasiaa maanantaina ja totesi muun muassa, että suunnitelmien toteutumisessa on varmistettava Korson alueelle riittävät, terveelliset ja turvalliset opetustilat. Huomio terveellisistä opetustiloista koski erityisesti Mikkolan koulua.

Opetuslautakunta vastasi vanhempien toiveeseen siltä osin, ettei Jokivarren koulun laajentamista yhtenäiskouluksi torpattu kokonaan. Opetuslautakunta päätti säilyttää Jokivarren koulun laajentamisen todellisena optiona, mikäli oppilasmääräennusteet tätä edellyttävät, ja se rakennetaan tarvittaessa pikaisestikin.

– Me vanhemmat olemme kyllästyneet optiosta puhumiseen. Oppilaat eivät täältä vähene. Se on fakta, jonka tulemme näyttämään toteen, toteaa Rantavuori.

Käyttäjän Tiina Örn kuva
Tiina Örn