Puheenaihe

Loikkaako Rockfest pois Vantaalta? – Suomen festarikartalla muhii mullistus

Hyvinkään lentokenttäalueelle kaavaillaan ensikesäksi kymmeniä tuhansia ihmisiä vetävää tapahtumaa. Kyseessä on jo aiemmin Suomessa järjestetty festivaali, joka muuttaisi kaupunkia. Kuva syyskuun Maxpo-messuilta, jotka järjestettiin lentokentällä.

Ari Peltonen

Hyvinkää on tekemässä ensi kesäksi kovaa kaappausta.

Kaupunki on viime vuosina markkinoinut Hyvinkään lentokenttää uutena tapahtuma-alueena ja Vantaan Sanomien saamien tietojen mukaan alueelle onkin tulossa ensi kesäksi kymmeniä tuhansia vetävä, jo aikaisempina vuosina Suomessa järjestetty, festivaali.

Kaupungin viestintäpäällikkö Sari-Leena Lund vahvistaa tiedon.

– Neuvotteluja on käyty yhden järjestävän tahon kanssa ensi kesästä. Valitettavasti tätä järjestäjää en voi vielä paljastaa. Kaupungin tahtotila on kuitenkin profiloitua tapahtumakaupunkina ja tästä kertoo myös hiljattain täällä järjestetty Red Carpet -elokuvafestivaali.

Etelä-Suomen Median lähteiden mukaan kyseinen tapahtumajärjestäjä on WKND Festival oy, joka järjestää Weekend Festivalia, Rockfestia ja Raumanmeren Juhannusta.

Weekend Festivalia on viime vuodet järjestetty Helsingin Kyläsaaressa, mutta festivaalin jatko alueella on ollut pitkään epävarma johtuen muun muassa läheisestä asuntorakentamisesta. Rockfest puolestaan järjestettiin viime kesänä Vantaalla, mutta tahojen liitto ei ollut täysin ongelmaton ja festivaali saikin kävijöiltä jonkin verran kritiikkiä.

Voin vahvistaa, että neuvotteluja käydään Hyvinkään ja muutaman muun tahon kanssa festivaaliemme ensi kesän sijoituksesta."

WKND Festivalsin tiedottaja Tomi Lindblom kuitenkin vahvistaa, että he keskustelevat Hyvinkään kanssa festivaalin siirtämisestä kaupunkiin. Hän on kuitenkin vielä vaitonainen yksityiskohdista.

– Voin vahvistaa, että neuvotteluja käydään Hyvinkään ja muutaman muun tahon kanssa festivaaliemme ensi kesän sijoituksesta.

Lundin mukaan lentokenttä soveltuisi tapahtuma-alueeksi sijaintinsa ja infrastruktuurinsa vuoksi.

– Se on lentokentäksi erinomaisen lähellä kaupunkia. Tällöin Hyvinkäälle julkisilla kulkuvälineillä saapuvillakin olisi lyhty matka festivaalialueelle. Lentokentällä on myös tasainen maapinta, joka imee hyvin kosteutta. Se ei muutu savivelliksi, vaikka keli olisi huonokin. Sen koko on sata hehtaaria, Lund luettelee

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Pyörätuolissa ollut katsoja tylyttää Rockfestia: "Farssi, amatöörien puuhastelua" – näin järjestäjä vastaa10.6.2017 15.00
Rockfest 2017 kuvina: Liekkejä Vantaan yössä – Rammstein pelasti Rockfestin perjantain10.6.2017 07.34
Rockfestin ihmisille kiitosta, järjestelyille tyrmäys – "Jos on tosi humalassa, voi pyörtyä ennen kuin löytää vesipisteen"9.6.2017 23.32
Rockfestissa rokataan "vähän tuhdimmin eväin" – "Äijähenkisempää ja tukevampaa ruokaa"9.6.2017 09.55
Rockfestin turvatoimet erityistiukat – Poliisi: Terroriuhka on yhä matala6.6.2017 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu