Asuminen

Hyviä uutisia opiskelijoille: Hoas ei nosta vuokria – paitsi neljässä kohteessa

Matti Tarhio

Don Lehtinen

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin asuntojen vuokrat pysyvät pääosin ennallaan vuonna 2018.

Ainoastaan neljässä kohteessa vuokria korotetaan, sillä niihin on tehty kuluvan vuoden aikana isoja korjauksia. Hoas ei kuitenkaan vielä kerro, mihin kohteisiin korotuksia tarkalleen ottaen tehdään.

Viestintäpäällikkö Saara Saksanen perustelee asiaa sillä, että asukkaat eivät ole vielä saaneet kiinteistö-/asuntokohtaisia korotuskirjeitä.

– Kirjeet saavuttanevat asukkaat ensi viikon aikana, emmekä halua yksilöidä näitä neljää kiinteistöä ennen kuin asukkailla itsellään on tieto omaa asuntoaan koskevasta korotuksesta, hän perustelee.

Keskimääräinen korotusprosentti näissä kohteissa on 4.

Asuntomäärä edustaa 2,7 prosenttia säätiön koko asuntokannasta.

Neljää kohdetta lukuunottamatta missään muissa Hoasin asunnoissa vuokrat eivät nouse. Hoas perustelee näitä nollakorotuksia huolella pääkaupunkiseudun yleisen vuokratason noususta ja sen vaikutuksesta opiskelijoiden talouteen.

– Pääkaupunkiseudulla korkeat asumismenot pakottavat opiskelijat käymään töissä, mikä hidastaa valmistumista. Haluamme nollakorotuksilla tukea opiskelijoiden mahdollisuutta opiskella päätoimisesti, Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio perustelee tiedotteessa.

Vuoden 2016 alussa Hoas nosti vuokriaan keskimäärin 2,9 prosenttia.

Lue myös: 48 000 helsinkiläiskotia saa ikävää postia – vuokrat nousevat taas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu