Puheenaihe

Suomalainen 50 euron seteli myytiin 1100 eurolla – tarkista onko sinun seteleissä tämä L- ja D-koodi

Eurosetelien sarjanumero löytyy setelin kääntöpuolelta oikeasta yläkulmasta.

Mikko Välimaa

Kenen tahansa lompakossa voi hyvällä tuurilla olla pieni omaisuus, sillä osa nykyisistä euroseteleistä voi olla merkittävästi nimellisarvoaan arvokkaampia.

Numismatiikan harrastaja lrich Hoefs sanoo, että kannattaa katsoa etenkin vuosien 2002–2013 eurosetelien sarjanumeroita ja painokoodia.

– Esimerkiksi Suomen tilaamat Setecin painamat setelit ovat arvokkaita, koska Setec ei enää tee niitä, Hoefs vinkkaa Aamuposti-lehdessä.

Suomen tilaajakoodi on L, Setecin D.

Oulussa myytiin viime vuonna tuollainen 50 euron seteli 1 100 eurolla.

Hyvinkään Seudun Numismaatikoita edustava Hoefs oli viikonloppuna esiintymässä Vanhan rahan päivässä Hyvinkään Rautatiemuseossa.

– Vanhassa kiinnostavaa on niihin liittyvät tarinat ja historia, sanoo Hoefs.

Tapahtumaan osallistui Jarkko Hildén, jonka kokoelmassa on melkoinen määrä kahden euron kolikoita. Niistä moni on saatu Kreikasta Rhodokselta.

– Käymme siellä usein ja sovimme sikäläisen kauppiasrouvan kanssa, että hän pistää meille sivuun kolikoita. Rhodoksella kun käy turisteja ympäri maailman.

Hildén ilahtui kuullessaan, että näin kokoelmaan tulleet Vatikaanin eurot ovat harvinaisuuksia, sillä niitä näkee harvoin.

Myös mummon perintönä tullut kahden markan hopeakolikko vuodelta 1870 olisi ollut arvokas – jos mummo ei olisi tehnyt siitä kaulakorua.

Asiasta kertoi ensin Aamuposti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu