Puheenaihe

Mielipide: Tämän takia metroa pitäisi jatkaa Hakunilaan asti

Suuret matkustajamäärät ja täydet vaunut kertovat metron suosiosta, muistuttaa kirjoittaja.

Päivi Tuovinen

Kaupunginvaltuutetut Jussi Saramo ja Minttu Sillanpää pitivät metron vetämistä Hakunilaan kannatettavana, mutta epärealistisena. Perusteena oli radan haarautuminen ja pilkkoutuminen osiin sekä liian suuret matkustajamäärät.

Arvoisat kollegat ovat ymmärtäneet täysin väärin ehdotukseni metron jatkamiseksi Hakunilaan. Ei kyse tietenkään ole uudesta sivuhaarasta, vaan siitä, että Sipooseen ulotettava metro linjattaisiin kulkemaan Hakunilan kautta, eikä sen eteläpuolelta, kuten nyt kaavaillaan.

Metrorataa on jo nyt rakennettu pitkälle Länsimäen alle suuntana Hakunila. Näin asia aikoinaan Mellunmäen metroasemaa rakennettaessa suunniteltiin. Vantaalle toivottavasti tulevan, kaupungin poikittaisliikennettä hoitavan pikaraitiotien itäinen lähtöasema voisi hienosti olla Hakunilan metroasema.

Suuret matkustajamäärät ja täydet metrot kertovat sen ylivoimaisesta suosiosta. Tämä on vahva lisäperuste Hakunilan metroaseman rakentamiselle. Maailmalla on suurempia kaupunkeja kuin Helsinki-Vantaa. Siellä on oivasti osattu ratkoa matkustajamäärien aiheuttamat ongelmat. Rata on valmiina, ja yksinkertaisesti vain tihennetään metron vuorovälejä.

Epärealistista tai ei, politiikassa olisi hyvä uskaltaa katsoa pidemmälle kuin tähän päivään. Raideliikenneratkaisut ovat ”ikuisia”, ja siksi kysytään valtiomiesmäisyyttä, kun tällaisia päätöksiä tehdään.

Kansalaiset ovat joka tapauksessa sillä kannalla, että metro olisi hyvä ulottaa Hakunilaan. Vantaan Sanomien mielipidetiedustelu (VS 21.10.) ”Pitäisikö metroa jatkaa Hakunilaan?” antoi yksiselitteisen vastauksen: Kyllä 85 %, Ei 15 %.

Kimmo Kiljunen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mielipide: Pikaraitiotie on vedettävä Länsimäkeen22.10.2017 07.15
Mielipide: Metroa pitäisi jatkaa Mellunmäestä Hakunilaan14.10.2017 08.15
Vantaan vihreät tyrmää itämetron ja esittää tilalle pikaratikkaa – tulisi metroa halvemmaksi30.9.2017 07.05
Testasimme jo länsimetron – tältä reitti näyttää 59 sekunnissa8.10.2017 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat