Puheenaihe

Kadunvarsipysäköinti muuttuu pian maksulliseksi Vantaalla – näitä alueita muutos koskee

Silloin, kun parkkeeraa auton korkeintaan tunniksi, voi käyttää pysäköintikiekkoa. Tuolloin ei tarvitse käyttää maksuautomaattia.

Pyry Krappe

Keskusta-alueella pysäköinti muuttuu maksulliseksi portaittain Kivistössä, Tikkurilassa ja Myyrmäessä.

Kaikkien maksuautomaattien on määrä olla asennettuna ensi vuoden alkupuolella, mutta ensimmäiset automaatit asennetaan jo marras–joulukuussa.

Autoilija tunnistaa maksullisen pysäköinnin alkaneen liikennemerkeistä, joita alueille asennetaan. Maksuautomaattien asennus alkaa todennäköisesti Tikkurilasta, kaupungintalon edestä.

Vantaan Sanomat kertoi syyskuussa kadunvarsipysäköinnin maksullisuuden lykkääntymisestä. Syynä viivästykseen oli se, että maksuautomaattien hankinta ja asennus kestivät arvioitua pidempään.

Jatkossa Myyrmäessä, Kivistössä ja Tikkurilassa voi pysäköidä tunnin maksutta. Tämän jälkeen pysäköinti maksaa Tikkurilan keskeisimmillä paikoilla kaksi euroa ja muilla alueilla euron tunti. Pysäköinti on pääosin maksullista arkisin kello 7–19 ja lauantaisin kello 9–15. Sunnuntaisin pysäköinti on maksutonta.

Pysäköintiä ei voi maksaa käteisellä, vaan pankki- ja luottokorteilla toimivilla automaateilla. Lisäksi pysäköinnin voi maksaa esimerkiksi mobiilisovelluksilla tai Easyparkin soittopalvelulla. Älypuhelinta ei siis välttämättä tarvita maksamiseen.

Täällä pysäköinti on jatkossa maksullista:

Tikkurilassa Asematien, Ratatien ja Tikkuraitin ympäristössä. Yhteensä 470 paikkaa.

Myyrmäessä maksulliseksi muuttuu noin 370 paikkaa. Nämä paikat sijaitsevat Vaskivuorentieltä Rajatorpantielle ja Ruukkukujalta Jönsaksentielle.

Kivistössä pysäköinti on jatkossa maksullista Aurinkokivenkujalla sekä osassa Keimolantietä ja Ruusukvartsinkatua, yhteensä noin 65 paikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Autoilijaa ei taida harmittaa: Kadunvarsien maksullinen pysäköinti viivästyy Vantaalla12.9.2017 06.55
Lyhytkin pysäköinti saattaa muuttua maksulliseksi Vantaalla15.10.2016 06.05
Vantaa haluaa kadunvarsipysäköinnin maksulliseksi – täällä uudistus tulisi ensin voimaan15.2.2016 15.45
Mielipide: Vantaan maksullinen pysäköinti on hieno juttu – Näin Tikkurilan pysäköintiä voisi muuttaa vielä parempaan suuntaan14.3.2017 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu