Puheenaihe

Tomi Metsäketo: Teen rikosilmoituksia naisten Facebook-kirjoittelusta – "Yli 100 loukkaavaa viestiä"

Tomi Metsäketo.

Tommi Kantanen

Laulaja Tomi Metsäketo aikoo tehdä uusia rikosilmoituksia häneen kohdistuneesta Facebook-kirjoittelusta.

Ahdistelukohun keskellä olevasta laulajasta on kirjoitettu viime päivinä kärkevästi CIA Naisten Olohuone -nimisessä ryhmässä, jossa on lähes 55 000 jäsentä.

– Tällä palstalla ihmiset kirjoittavat kommenttejaan omalla nimellään, samoin kuin valtaosin myös Twitterissä. Koska monet Facebook- ja Twitter-kirjoituksista ovat kunniaani äärimmäisen vakavasti loukkaavia, olen vienyt näitä kirjoituksia suuren määrän poliisin tietoon. Olen lisäksi tehnyt yhdestä kirjoituksesta jo rikosilmoituksen ja tulen tekemään niitä myös lisää, Metsäketo kertoi tiedotteessa torstaina.

Tiedotteen liitteeksi Metsäketo oli liittänyt kuvakaappauksia Facebook-ryhmän kirjoituksista.

Metsäketo katsoo joutuneensa mustamaalauksen kohteeksi. Hän muistuttaa pyytäneensä toimiaan anteeksi aiemmin.

– Toivon, että julkisuudessa saamani kohtelu sekä kohtaamansa herjauskampanja toimisivat varoittavina esimerkkinä nykyajan sosiaalisen median negatiivisesta voimasta. Lainsäädännössä todetaan, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rikos. Mutta mitä laki sanoo kiihottamisesta yhtä yksittäistä ihmistä vastaan. Kai tällaisellekin pitäisi omat pykälänsä olla?

Metsäkedon mukaan Facebook-kirjoittelu vaikuttaa osin masinoidulta, ja sitä ovat ruokkineet muutamat ihmiset.

– Jossain on mentävä raja myös julkisuuden henkilöä kohtaan käytävässä panettelussa. Omalla kohdallani tuo raja on nyt ylittynyt ja olen siis jo kääntynyt useiden kymmenien kirjoitusten osalta viranomaisten puoleen. Kaikkiaan minulla on kopiota yli sadasta minua kohtaan esitetystä loukkaavasta tai herjaavasta viestistä, joita ihmiset ovat omilla nimillään kirjoittaneet. Aion toimittaa nämä kaikki viranomaisille tutkittavaksi, Metsäketo toteaa.

– Lukuisat ihmiset syyttävät minua julkisesti raiskaajaksi, pedofiiliksi ja ties miksi paatuneeksi sarjarikolliseksi. Pahinta on se, että osassa kirjoituksia minua on alettu jopa uhata väkivallalla, Metsäketo kertoo.

– Lisäsi lähimmäiseni ovat joutuneet haukkujen kohteeksi.

Samassa tiedotteessa Metsäketo myös kiistää viihdelehti Seiskan torstaina julkaiseman uutisen, jonka mukaan laulaja olisi houkutellut alaikäistä tyttöä saunaan Lapissa kolme vuotta sitten.

Metsäkedon mukaan lehtijuttu sisältää paikkansa pitämättömiä väitteitä.

– Olen toivonut suhteellisuudentajua minuun kohdistuvaan julkisuuteen sekä erityisesti netissä minusta käytävään keskusteluun. Julkisuuden henkilön täytyy kestää voimakastakin arvostelua ja epäkohtien esilletuontia. Uskoisin kuitenkin, että olen nyt jo tästä riittävän suuren osuuden saanut, Metsäketo toteaa.

Korjaus: 27.10. klo 7.45: Jutusta poistettu virheellinen tieto, että Tomi Metsäkedon saunaan houkuttelema tyttö oli ottanut yhteyttä Seiskaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Ahdistelukohun ryvettämä Tomi Metsäketo ulos suurmusikaalista – "Toivomme voimia elämänmuutokseen"25.10.2017 14.33
Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa – "Olen hakenut uutta naisseuraa, joskus turhankin kärkkäästi"21.10.2017 13.52
Naisten ahdistelusta syytetty Tomi Metsäketo avautuu kohusta – Lue laulajan koko viesti19.10.2017 09.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu