Puheenaihe

Vantaalla elävä piskuinen kuoriainen on IHME-nykytaidefestivaalin päätähti

Mätäojan varren luonnonsuojelualueella Kaivokselassa elävä Halavasepikkä on IHME-nykyfestivaalin vuoden 2018 tilausteoksen lähtökohtana. Teoksen tekee ruotsalainen taiteilija Henrik Håkansson. Kuva: Nimetön (Hylochares cruentatus) – stillkuva Henrik Håkanssonin elokuvasta THE BEETLE, yksityiskohta. / IHME-nykytaidefestivaali. 

Henrik Håkansson/IHME-nykytaidefestivaali

Vantaa, ja erityisesti Kaivoksela, liittyy tulevana vuonna olennaisesti IHME-nykytaidefestivaalin ohjelmaan. Siitä on kiittäminen Kaivokselassa elävää harvinaista ja uhanalaista kuoriaista, halavasepikkää.

Kuoriainen on päätähtenä ruotsalaisen, kansainvälisesti tunnetun taiteilijan Henrik Håkanssonin liikkuvaa kuvaa sisältävässä teoksessa, joka on ensi kevään festivaalin IHME-teos. Festivaali tuottaa joka vuosi yhden kansainvälisen taiteilijan tai taiteilijaryhmän teoksen julkiseen tilaan, samoin kuin teokseen liittyvää puheohjelmaa ja muita esityksiä.

Elävät kasvit ja eläimet ovat olleet Håkanssonin teosten lähtökohtia jo yli 25 vuotta ja usein hän keskittyy työssään juuri luontoympäristöjen pieniin yksityiskohtiin. Halavasepikkä on erittäin uhanalainen, alle sentin mittainen hyönteinen, jota ei tavata muualla kuin Suomessa. Sen elinympäristö Kaivokselan Mätäojanlaaksossa on suojeltu.

IHME-nykytaidefestivaalia on järjestetty vuodesta 2009 alkaen. Sen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Festivaalia rahoittavat sen perustajasäätiö Taidesäätiö Pro Arte ja Koneen säätiö.

Lisää aiheesta: 

Järven sormi sojottaa Vantaalle – Tunnetko tämän paikan?1.6.2016 06.20
Kovakuoriainen sai Vantaalta yli 20 hehtaaria31.1.2012 09.39
Halavasepiköiden asuinpuut viedään takaisin Mätäojalle27.5.2011 11.09
Vantaa hakkasi metsää - Uhanalaisten kuoriaisten tuho oli vahinko20.5.2011 09.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu