Puheenaihe

Seurakunta perui Huhtasaaren vaalitilaisuuden Vantaalla – KK: "Emme varaa kirkon tiloja tällaiseen"

Huhtasaari kertoo ällöttävästä tapauksesta.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Perussuomalaiset joutuvat muuttamaan tämäniltaisen tilaisuuden luonnetta Vantaan Tikkurilassa. Näin kävi sen jälkeen, kun seurakunta peruutti puolueen tilavarauksen Vantaan seurakuntien auditoriossa. Asiasta kertoo Kirkko ja kaupunki -lehti.

Tikkurilassa on tänään keskiviikkona Laura Huhtasaaren presidentinvaalikampanjaan liittyvä tilaisuus, joka alkaa kävelykadulla. Sen jälkeen puolueen oli tarkoitus jatkaa tapahtumaa Vantaan seurakuntien auditoriossa Unikkotiellä.

Tila varattiin samalla PS-foorumi -nimikkeellä, jolla sitä on vuokrattu aiemminkin. Seurakuntien käsitys oli, että kyse on nimenomaan kokouksesta, ei vaalitilaisuudesta. Sellaiseksi tilaisuus kuitenkin muuttui ja sellaisena sitä mainostettiin perussuomalaisten Facebook-sivuilla. Niissä puhutaan ”presidentinvaalivankkureista”.

Vantaan seurakunnilla on kuitenkin säännöt, joiden mukaan auditoriota ei varata vaalitilaisuuksiin – siksi seurakunta peruutti varauksen.

Vantaan seurakuntien vs. yhtymän johtaja Anita Savioja muistuttaa, että kirkko ei Vantaalla anna toimitiloja virallisiin vaalitilaisuuksiin eilä politiikkaan liittyviin asiakastilaisuuksiin.

Seurakunta ja puolue sopivat, että vaalitilaisuus perutaan, mutta kokousvarausta ei. Vain jäsenille suunnattu koulutustilaisuus pidetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu