Makumaailma

Hyönteisleipien myynti alkoi Suomessa – innokkaimmat tulivat Lahdesta saakka Vantaalle

Noora Pöyhönen (vasemmalla) tarjosi perjantaiaamuna Jumbon Prismassa Fazerin uutta sirkkaleipää lahtelaiselle Noora Lapille.

Jari Pietiläinen

Fazer on aloittanut tänä aamuna sirkkaleipien myynnin yhdessätoista myymäläleipomossaan. Kyseessä ovat Suomen ensimmäiset ravinnoksi tarkoitetut hyönteisleivät, jotka sisältävät kasvatettuja kenttäsirkkoja.

Siipiniekkoja ei ole käytetty leipiin kokonaisina, vaan ne on jauhettu. Näin saatu jauho on lisätty muiden leipäjauhojen joukkoon.

Jumbon kauppakeskuksen Prismassa sirkkaleipiä ryhdyttiin myymään aamukymmeneltä. Aivan ensimmäisten testaajien joukkoon ennätti lahtelainen Noora Lappi.

– Täytyy myöntää, että lähdin Lahdesta aivan varta vasten tänne Vantaalle näitä sirkkaleipiä hakemaan, Lappi naurahti.

Maistiaiset saatuaan Lappi innostui ajatuksesta, että voisi itsekin kokeilla hyönteisleipien leipomista kotonaan.

– No mikä ettei, kun nämä näin hyviltä maistuvat. Kyllä kiinnostaa jatkossakin.

Lue tästä, millaisia hyönteisruokia Suomessa aiotaan pian myydä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Sirkkaleipää, toukkasuklaata, kuoriaisjauhoja... – Hyönteisruoat surahtavat perjantaina kauppoihin21.11.2017 19.20
Vihreät huolissaan hyönteisistä – IL: Eivät sovi ruuaksi henkisten kykyjensä takia9.6.2017 11.10
Joko sirkka rouskuu suomalaisen suussa? – Tässä teille hyönteisruoan mallimaa19.10.2016 10.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu