Puheenaihe

Uusnatsien SVL-järjestö kiellettiin Suomessa – tämä Asema-aukion raju potkuhyökkäys oli viimeinen niitti

Suomen Vastarintaliikkeen lakkauttamista käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Paikkana oli Tampere siksi, koska järjestön puheenjohtaja Antti Niemi (kuvassa vasemmalla) asuu Orivedellä. Järjestöä avusti tamperelainen asianajaja Tommi Koivistoinen.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen-osaston (SVL) lakkautetuksi. Käräjäoikeus päätti lakkauttaa uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen ja siihen linkittyvän yhdistyksen. Lakkauttamista vaati Poliisihallitus.

Poliisihallitus vaati oikeudessa, että kansallissosialistiseksi itsensä määrittelevä järjestö ja sen varainkeruuta harjoittava Pohjoinen perinne ry lakkautetaan. Kansankielisesti voidaan puhua järjestöstä, joka on uusnatsistinen.

Alkuperäisen vaatimuksen perusteluna oli se, että järjestöt toimivat Poliisihallituksen mukaan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja. Poliisihallituksen mukaan ne muun muassa kannustavat jäseniään väkivaltaan. Käräjäkanteen nostamiseen johtanut viimeinen pisara oli Poliisihallituksen mukaan Helsingin Asema-aukiolla tapahtunut törkeä pahoinpitely, jonka uhri kuoli myöhemmin.

Katso videolta, miten PVL:n jäsen Jesse Torniainen pahoinpiteli ohikulkijan Helsingin Asema-aukiolla. Torniainen tuomittiin oikeudessa törkeästä pahoinpitelystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu