Puheenaihe

Sisäilmaongelmat ajavat Peltolan koululaiset evakkoon

Ilmanpuhdistimia oli keväällä käytössä muun muassa Peltolan koulussa.

Marika Lumme

Osa Peltolan koulun oppilaista siirtyy väistötiloihin tammikuusta alkaen. Syynä ovat koulun sisäilmaongelmat, jotka ovat aiheuttaneet joillekin oppilaille ja opettajille erilaisia oireita.

Viime kesänä koulussa remontoitiin osa luokista ja yleisistä tiloista. Rehtorin vanhemmille lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että koulun remontti jatkuu tammikuussa ja kymmenen luokkatilaa on pois käytöstä koko kevään.

Tämän vuoksi osa oppilaista siirretään väistötiloihin Metropolia Ammattikorkeakoulun entisiin tiloihin Tikkurilaan (Lummetie 2). Väistotiloihin on tarkoitus siirtää etenkin 8. ja 9. luokan oppitunteja.

Vantaan Sanomat kertoi Peltolan koulun sisäilmaongelmista viimeksi huhtikuussa. Tuolloin koulun opettajat Tiina Kiviluoto ja Heidi Sillanpää kertoivat, että tilanne on kestämätön.

– Aloitan kurssit nykyään lähes aina kysymällä onko jollain astma, migreeni tai voiko hän pahoin tietyistä hajuista. Sen mukaan päätän mitä voimme tunnilla tehdä, totesi Kiviluoto tuolloin.

Heidi Sillanpää kertoi haastattelussa, että ei voi tehdä työtään ilman jatkivaa lääkitystä.

– 5–6 antibioottikuuria vuodessa, hengenahdistusta, silmäoireita, poskiontelo- ja korvatulehduksia ja ääni lähtee, hän listasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Peltolan koulun opettajat: Tilanne on kestämätön – "Oireilijoiden määrä kasvaa koko ajan"12.4.2017 06.15
Vantaa antaa sisäilmaongelmaisille kouluille pika-apua ilmanpuhdistimilla – "Tulokset eivät ole kovin lupaavia"9.4.2017 07.50
Kokeilu päättyi kouluissa: Ilmanpuhdistimilla pieni helpotus, ei ratkaisua26.6.2017 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu