Paikallisurheilu

VJS ja TiPS perustivat yhteisjoukkueen – hakee paikkaa SM-sarjasta

Kaksi Vantaan suurinta jalkapalloseuraa yhdistää voimansa.

Kuvituskuva/Sirpa Repo

Kaksi Vantaan suurinta jalkapallon junioriseuraa yhdistää voimansa. Viime kaudella B-tyttöjen SM-sarjassa pelannut TiPS ja Ykkösessä esiintynyt VJS osallistuvat tammikuussa alkavaan SM-karsintaan yhteisjoukkueella. TiPS VJS Yj -joukkueosallistuu myös VJS:n sarjapaikan avulla Ykköseen, mikäli toinen joukkue lunastaa karsintojen kautta SM-paikan.

Keskenään Vantaan jalkapalloherruudesta kilpailevien seurojen yhteisjoukkueen harjoitukset alkoivat jo muutama viikko sitten. Treeneissä on esiintynyt hyvähenkinen joukko nuoria jalkapalloilijoita.

– Tekeminen on ollut hyvää. Tärkeää on tehdä tästä nyt yksi joukkue, jossa kaikki puhallamme yhteen hiileen. Valmennustiimimme on vahva ja kilpailutilanne joukkueessa hyvä. Näen tässä tytöille loistavan mahdollisuuden, ja odotamme vesi kielellä karsintaa, valmennuksesta yhdessä Jukka Lappalaisen kanssa vastaava Velimatti Helasterä kertoo.

Seurat päätyivät perustamaan yhteisjoukkueen helpottaakseen pelaajien taakkaa.

– Meillä oli haaste, kun useat B-ikäiset pelaajamme ovat myös avainpelaajia Naisten liigaan nousseessa edustusjoukkueessamme. Materiaalimme ei riitä loputtomiin ja välttääksemme ylikuormittamasta pelaajiamme halusimme etsiä yhteistyötahoa, joka voisi auttaa meitä tässä haasteessa. VJS osoitti kiinnostusta ja nopeasti olimme samalla aaltopituudella. Katson luottavaisena tulevaan ja uskon, että tämä on juuri nyt paras ratkaisu, TiPS:n toiminnanjohtaja Tapio Rostedt toteaa.

VJS:n urheilutoimenjohtaja Marko Kolsi kertoo, että yhteistyö palvelee myös nuorten kehitystä.

– Meillä on vahva oma visio kehittää tyttöpuolen vanhempaa päätä ja yhteisjoukkueen luominen ei varsinaisesti ollut osa sitä. Näemme kuitenkin, että meidän tulee olla tietyissä määrin joustavia, kun on kyse pelaajien kehityksestä. Mielestäni tämä on nyt sellainen paketti, jossa yhteistyö on selkeästi pelaajien etu. Valmennustiimissä on osaamista, joukkueen arki on laadukas ja kasassa varsin laajasti urheilullinen pelaajisto.

Yhteistyöjoukkue aloittaa SM-karsintasarjan 27.1.2018 kotiottelulla HJK:ta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu