Puheenaihe

Mielipide: Tikkurilan Kirjastopuistossa vaanii mummoansa

Päivi Tuovinen

Tikkurilan uudessa Kirjastopuistossa on vaarallisia paikkoja, varoittaa kirjoittaja.

Tikkurilassa on uusi hieno Kirjastopuisto. Olen lastenlasteni kanssa käynyt siellä jo useamman kerran. Mutta eräänä marraskuisena sunnuntaina minulle sattui siellä vakava tapaturma.

Seisoin pienempien puolella keinujen vieressä niiden vasemmalla puolella kirjastosta päin katsottuna. Kuulin äkkiä neljävuotiaan lapsenlapseni huutavan apua, käännyin ja lähdin reippaasti menemään häntä kohti. Seuraavassa hetkessä tunsin kasvojeni iskeytyvän maahan ja oikea olkapääni jäi pahasti alleni.

Olin kaatunut keinun vieressä oleviin pieniin kumpuihin, joita en ollut koskaan huomannut. Ne on päällystetty samalla sinisellä materiaalilla kuin tasainen puiston pinta eikä niitä ole millään lailla erotettu tasaisesta puiston pohjasta.

Ambulanssi vei minut Peijakseen ja sieltä Töölön sairaalaan, jossa olkapääni leikattiin. Leikkaus kesti viitisen tuntia ja lopulta ainoa mahdollisuus pelastaa olkapääni oli asentaa siihen keinonivel.

Toipumiseni tulee kestämään ainakin kolme kuukautta eikä olkapää enää palaa entiselleen. Tulevaisuudessa voin nostaa kättäni vain vaakatasoon.

En ole ainoa, joka on kirjaimellisesti langennut tähän ansaan. Tuttavapiirissäni on jo kaksi muuta henkilöä, jotka ovat kaatuneet samassa paikassa. Voisin kuvitella, että emme ole ainoat. Puistossa liikkuessa ihminen olettaa maanpinnan olevan tasainen. Kumpuja ei ole erotettu muusta alueesta aidalla tai reunuksella.

Tärkeintä mielestäni olisi varmistaa, ettei paikalla satu lisää tapaturmia. Miten se tehdään, on kaupungin ratkaistavissa. Minä tasaisin maan, siinä ei paljon menetettäisi puiston viihtyvyydestä.

Otin yhteyttä puiston suunnittelusta vastaavaan virkamieheen. Hän pahoitteli tapahtunutta ja ilmoitti puiston vastaavan kaikkia turvavaatimuksia. Näin varmaan onkin, mutta eihän suunnittelijatkaan pysty ennakoimaan kaikkia vaaran paikkoja.

Nyt haluaisin tietää, miten Vantaan kaupunki vastaa tapahtuneesta, esimerkiksi minulle johtuvasta pysyvästä haitasta ja mitä se aikoo tehdä puiston muuttamiseksi tältä osin turvallisemmaksi.

Eeva Kähäri

yläasteen ja lukion eläkkeellä oleva lehtori

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tikkurilan Kirjastopuistoa juhlitaan leikkien, skeitaten ja jammaten21.9.2017 20.00
Tikkurilan paraatipaikka kokee huiman muodonmuutoksen – tällainen keidas viihdyttää asukkaita vuoden päästä 8.5.2016 07.15
Tikkurilan Kirjastopuistoon kuusimetrinen taideteos20.6.2017 18.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu