Paikallisurheilu

Riittääkö SB Vantaan vahva vire pääsarjaan saakka? – "Nousu vaatisi todella paljon"

Esteettömyys otetaan entistä paremmin huomioon rakennuksissa, mutta palvelun merkitystä oleellisena osana esteettömyyttä ei aina ymmärretä. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Salibandyn naisten 1-divisioonassa pelaavan SB Vantaan sarjakausi on sujunut valoisissa merkeissä. Joukkue on sarjan kärkipaikalla ennen lauantaina pelattavaa vuoden viimeistä ottelua. Vantaalaiset ovat keränneet yhdeksästä ottelusta seitsemän voiton ja kahden tappion myötä 15 pistettä.

SB Vantaata valmentavan Anssi Kiviharjun mukaan joukkueen tavoitteeksi sovittiin jo ennen kauden alkua sarjan kahden parhaan joukkoon selviäminen. Divisioonan kaksi parasta pääsevät karsimaan noususta Naisten Salibandyliigaan.

Nouseminen vaatisi kuitenkin pelillisten ponnistelujen lisäksi paljon myös organisaatiolta.

– Pystyisimme varmasti haastamaan liigan häntäpään joukkueita karsinnoissa ja taistelemaan noususta. Nousu vaatisi kuitenkin todella paljon koko seuralta. Sitä pitää miettiä sitten, jos asiasta tulee ajankohtainen, Kiviharju kertoo.

– Asiaa on vaikea ennakoida sen enempää tässä vaiheessa. Meillä on vielä monta peliä jäljellä.

Vantaalaisilla riittääkin vielä taisteltavaa myös vuodenvaihteen jälkeen, sillä 1-divisioona on tällä kaudella ennätystasainen. Peräti seitsemän kärkijoukkuetta mahtuu viiden pisteen sisään.

Kiviharjulla on selkeä resepti, jotta paalupaikka säilyy runkosarjan loppuun saakka.

– Olemme olleet alusta lähtien pelillisesti hyviä. Parannettavaa löytyy vielä viimeistelystä ja pelin kääntämisestä, mutta olen tyytyväinen otteisiin.

Mustapaidat ovat jyränneet tällä kaudella laajalla kokoonpanolla. Hyvävireisen Jenni Rautasen johtaman ykköskentän lisäksi muutkin koostumukset ovat pystyneet aiheuttamaan vastustajille ongelmia.

Kiviharju on erityisen tyytyväinen siihen, miten hyvin joukkue on pysynyt kasassa myös vieraspeleissä.

– Rovaniemelläkin vastustajan valmentaja ihmetteli, miten olimme niin isolla porukalla matkassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu