Makumaailma

Backaksen kartanon ravintola avaa kahvilan ja puimalan ensi kesäksi – "En halua tehdä mitä muut jo tekevät"

Ravintoloitsija Lauri Kaivolehto nautti glögin kuksasta kartanon terassilla. Kaivolehto iloitsee ravintolan ensimmäisen syksyn menestyksestä.

Marika Lumme

Ravintola Backaksen ensimmäinen syksy on sujunut ravintoloitsija Lauri Kaivoluodon mukaan yli odotusten.

– On ollut hyvä pöhinä. Sadasta päivästä 80 on ollut loppuunmyyty, Kaivoluoto hehkuttaa.

Syyskuussa auennut ravintola on tarjonnut brunssia lauantaisin.

– Brunssi on ollut hitti, Kaivoluoto kertoo.

Vaikka väkeä on Kaivoluodon mukaan brunssilla riittänyt, jää se tauolle vuodenvaihteessa.

– Asiakkaat ovat toivoneet enemmän vieläkin runsaampaa päivällispöytää. Vastaamme tähän kutsuun. Kaikkea ei vain pysty tarjoamaan samaan aikaan, hän sanoo.

Lauantain ruokatarjonta vaihtuu siis Backaksen kartanon 200-vuotisjuhlakattaukseksi. Kaivoluoto uskoo, että ihmiset ovat valmiita satsaamaan monipuolisempaan ja hintavampaan juhlakattaukseen, joka näin ollen on taloudellisesti viisaampi vaihtoehto ravintolan näkökulmasta.

Kaivoluodolla on suuret visiot alueen jatkokehittämiseksi. Yksi ideoista on brunssin tuominen takaisin kesällä.

– Avaamme toukokuun alussa kesäkahvilan. Olemme suunnitelleet, että sen yhteyteen tulisi brunssi, jossa tarjottavat olisivat piknik-korissa, hän suunnittelee.

Ravintola on toiminut tähän asti tilausravintolana. Ensi vuonna katetaan arkisin kaikille avoin lounaspöytä.

– Kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu lounas, Kaivoluoto täsmentää.

Ravintolan ideana on ollut tuoda Suomen luonto ruokailijan lautaselle. Tuotteet ovat kotimaisia marjoista lihoihin ja kaloihin, jopa itse marjastettua ja pyydystettyä. Tämä ajatus on mukana Kaivoluodon tulevaisuuden visioissa. Hän unelmoi edelleen Mini-Suomen rakentamisesta alueelle.

– Puimalasta kunnostetaan tila teatterille ja tapahtumille ja se aukeaa kesäkuun alussa. Kartanopuoti ja -kahvila aukeaa toukokuussa, hän kertoo.

Backaksen kartanoalue on suojeltu historiallinen kohde ja sen rakennukset remontoidaan yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon kanssa. Alueella on useita rakennuksia. Kaivoluodon mielessä on suunnitelmia jokaiseen.

– Hyvinvointitila vaikkapa yin-joogalle, etätyötila ja hotelli.

Kaivoluoto vihjaa, että puimalaan ja kesäkahvilaan etsitään parhaillaan yhteistyökumppaneita.

– En halua tehdä mitä muut jo tekevät, hän kiteyttää.

Missä Vantaalla voi nauttia brunssia? Lue juttu keskiviikon Vantaan Sanomista!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Backaksen kartanossa aukeaa pian ravintola – Paikan "filosofia" syntyi Tomi Björckin ja Arman Alizadin seurassa20.8.2017 07.20
Backaksen kartanon suunnitelmat täsmentyivät: tulossa kauppa, luontokeskus ja asuntoja30.11.2016 06.40
Backaksen kartano herätetään henkiin – tätä kaikkea on suunnitteilla7.4.2015 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu