Urheilu

Mäkiviikko alkaa – kuinka kehnosti Suomen hyppääjillä voi mennä?

Mäkihyppy on ollut Suomen kansallinen ylpeydenaihe vuosikymmeniä. Keski-Euroopan mäkiviikolta on kunniakkaita muistoja: Suomalainen on voittanut 1950-luvun alusta asti järjestetyn kuningaskotkien kuningaskiertueen hurjat 16 kertaa. Niistä Janne Ahosen kokonaisvoittoja on viisi – se on enemmän kuin kellään muulla maailmassa. 

Vuonna 1988 Suomi saavutti mäkiviikolla yhteensä kuusi palkintopallisijaa, eli puolet kaikista jaossa olleista. Viime vuosina kunnia on kuitenkin valitettavasti lässähtänyt kummulle, vuodenvaihde toisensa jälkeen. 

Keski–Euroopassa laji sen sijaan menee kovaa vauhtia karkuun, ja intoa riittää: Tulevalle mäkiviikolle odotetaan valtavia katsojamääriä, ja avauskisa Oberstdorf myytiin hyvissä ajoin loppuun. Ikitaistelija Ahosta hyppyreillä ei nähdä, vaan hän ja toipilas Ville Larinto etsivät hyppyään koti-Suomessa. 
Suomea edustaa Saksassa ja Itävallassa kolmikko Antti Aalto, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen, joiden harteille ei menestyspaineita kasata. 

– Sen verran lohduton tilanne on, että jopa toiselle kierrokselle selviytymiset olisivat plussaa. Pohdimme vetoa, jossa olisi asetettu kertoimet sille, kuinka monta kertaa suomalaiset selviävät toiselle kierrokselle, mutta ruotsalaisyhtiössä sitäkään ei nähty tarpeelliseksi, harmittelee tilannetta Betssonin iGaming–asiantuntija Juha Kvist.

Oberstdorfin karsinnat hypätään tänään perjantaina. Suomalaisista vain Aalto on saanut kertoimen kisan voittoon: se on typerryttävät 200.00. Kisan (ja kotiyleisön) ykkössuosikki on saksalainen Richard Freitag, jonka kerroin Oberissa on 3.50. 

Suomessa kisat näyttävät C More ja Eurosport. 

Keski-Euroopan mäkiviikon ohjelma:

Pe 29.12. klo 17.20 Oberstdorfin karsinta
La 30.12. klo 17.20 Oberstdorfin osakilpailu
Su 31.12. klo 14.50 Garmisch–Partenkirchenin karsinta
Ma 1.1. klo 14.50 Garmisch–Partenkirchenin osakilpailu
Ke 3.1. klo 14.50 Innsbruckin karsinta
To 4.1. klo 14.50 Innsbruckin osakilpailu
Pe 5.1. klo 17.50 Bischofshofenin karsinta
La 6.1. klo 17.45 Bischofshofenin osakilpailu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu