Liikenne

Mielipide: Järkeä Vantaan parkkimaksuihin – maksutonta aikaa pitäisi pidentää

Ensimmäisen tunnin voi pysäköidä maksutta, sen jälkeen pysäköinnistä pitää tietyillä alueilla maksaa. Kuvituskuva.

Pyry Krappe

Jos pysäköi keskeisillä paikoilla Tikkurilassa, Myyrmäessä tai Kivistössä, joutuu pysäköinnistä maksamaan ensimmäisen tunnin jälkeen. Kirjoittaja kaipaa järkeä uuteen käytäntöön.

”Maksuttomien paikkojen tarjoaminen olisi ylimääräinen ja epätasapuolinen etu autoilijoille. Eiväthän joukkoliikennettäkään käyttävät pääse kirjastoon maksutta.” Näin toteaa Vantaan liikennesuunnittelupäällikkö.

Mikä perustelu! Entäs jalkapatikalla kulkevat?

Olen muuten sitä mieltä, että joukkoliikenteen maksuja pitäisi alentaa tuntuvasti. Jos peruste parkkimaksulle on silloin sama, niin sitten niitäkin pitää laskea.

Mikä on tuo yhden tunnin sääntö? Kun ja jos kirjastossa järjestetään esimerkiksi jokin tapahtuma, niin kesken tapahtuman pitää mennä laittamaan kolikko automaattiin. Kirjasto ja tapahtuman järjestäjät kiittävät. Kun käyn kirjastossa lukemassa, käytän siihen yleensä aikaa parikin tuntia. Nyt täytyy keskittyä parkkipaikan valvontaan...

Sama sääntö kun laitetaan urheilupaikkojen parkkipaikoille, urheilun harrastajat kiroavat, eivätkä syyttä.

Hakunilassa on ostarin ja kirjaston parkkialueilla kahden tunnin maksuttomuus. Eläkeläisten kerho kestää aina yli sen, kuten monet muutkin tapahtumat. Olisi syytä täälläkin maksutonta aikaa pidentää ainakin tunnilla.

Pertti Oksman

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kohuttu parkkimaksujen aika alkaa ensi viikolla – Nämäkin paikat muuttuvat Tikkurilassa maksullisiksi28.12.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu