Paikallisurheilu

Lumipula ei uhkaa Vantaan SM-hiihtoja: "Voi olla jopa helpompaa pelkällä tuontilumella"

Vantaan Hiihtoseuran puheenjohtaja Seppo Räty, tiedottaja Satu Kalajainen ja liikuntapaikkamestari Juha Savolainen eivät ole huolissaan niukasta lumitilanteesta. Lumitykki pärähtää päälle pakkasten saapuessa.

Tero Vähämäki

Vantaalaisen urheiluvuoden suurin tapahtuma kilpaillaan jo tammikuun puolivälissä, kun Hakunilassa sivakoidaan hiihdon suomenmestaruuksista.

Kisat järjestävällä Vantaan Hiihtoseuralla on vuosien kokemus kotimaisten suurkilpailujen järjestämisestä, mutta ilman ongelmia ei tämänkään talven latuja saada kasaan. Leudosta ja sateisesta talvesta johtuen Hakunilan urheilupuistoa peittää ainoastaan tuontilumesta kootut kasat.

Kisalatujen kunnosta huolehtivan Juha Savolaisen mukaan hiihtoyleisön ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. Suomenmestaruuksista kamppaillaan Vantaalla tavalla tai toisella.

– Olemme tuoneet paikalle lunta sen verran, että reitti saadaan kyllä valmiiksi. Jos käy todella huonosti, niin voimme myös hiihtää lyhyemmillä reiteillä.

Kaupungin liikuntapaikkamestari kertoo toivovansa kilpailujen aatoksi muutaman sentin lumikerrosta koristamaan ympäristöä. Latuja varten lunta ei välttämättä kaivata.

– Voi olla jopa helpompaa, jos mennään pelkällä tuontilumella. Reitin kasaaminen on silloin selkeämpää.

Suomalaiset ovat tunnetusti hiihtohullua kansaa. Myös Vantaalle odotetaan useita tuhansia katsojia.

– Olemme tyytyväisiä, jos kisoissa käy kolmen päivän aikana yhteensä 10 000 katsojaa, Vantaan Hiihtoseuran kunniapuheenjohtaja ja useita kilpailuja organisoinut Seppo Räty toteaa.

Rädyn mukaan olympiatalvi näkyy varmasti yleisenä kiinnostuksena kilpailuja kohtaan.

– Joukkueeseen on tyrkyllä vielä muutamia hiihtäjiä. SM-kisat ovat yksi viimeisistä näytönpaikoista valintoja ajatellen.

Vantaan Hiihtoseura satsaa hiihtoihin tosissaan. Hakunilan urheilupuisto palvelee Rädyn mukaan kisaviikonlopun katsojia kokonaisvaltaisesti.

– Jalkapallohallista saa ruokaa ja sinne pystytetään myös videotaulu, josta hiihtoja voi katsoa syödessään. Myös lähtö-maalialueena toimivalle yleisurheilukentälle tulee näyttö.

Myös isäntäseuran urheilijoilta odotetaan paljon. Räty kertoo, että jokaiselta kilpailupäivältä olisi tarkoitus haalia vähintään yksi mitali.

– Esimerkiksi Matti Heikkinen ja Anssi Pentsinen ovat varmasti pettyneitä, mikäli eivät kilpaile voitosta. Myös meidän nuoret hiihtäjät voivat onnistuessaan yltää hyville sijoille.

Urheilupuiston alue ei jää käyttämättömäksi mestarihiihtäjien poistuttuakaan. Räty kertoo, että ladut jäävät myös kuntohiihtäjien käyttöön.

– Sunnuntaina puretaan kisa- ja kuvauskalusto. Latu on vapaasti käytettävissä heti maanantaina.

SM-hiihdot 2018

Järjestetään 12.–14.1. Hakunilassa.

Kilpailut alkavat perjantaina 12.1. klo 11 parisprintillä. Lauantaina 13.1. hiihdetään klo 10.45 naisten 10- ja klo 12.45 miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.

SM-kisat huipentaa sunnuntaina 14.11. klo 12 ja 13.15 kilpailtavat naisten ja miesten skiathlonit (2x7,5 km ja 2x11,25 km).

SM-hiihdot toimivat yhtenä viimeisistä näytönpaikoista olympiavalintoja ajatellen. Kilpailuihin osallistuu hiihtäjien kotimainen kärkikasti sekä Viron maajoukkuehiihtäjiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu