Puheenaihe

Vantaalainen Crista, 18, avautuu blogissaan: "Ihme, että selvisin tästä kauneusleikkauksesta edes elossa"

Vantaalaisnainen kertoo koskettavan tarinan siitä miten hänen kauneusleikkauksensa meni pieleen. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Vantaalainen Crista Jaatinen, 18, kertoo Blogbook-blogissaan karmean tarinan siitä, miten ulkomailla tehty kauneusleikkaus voi mennä sananmukaisesti pyllylleen.

Jaatinen lähti Liettuaan, jossa hänen vasemmanpuoleista pakaraimplanttiaan oli tarkoitus korjata. Leikkaus tehtiin viime maaliskuussa.

– Noin kuukausi leikkauksen jälkeen huomasin toisen implantin näkyvän. Myös leikkaushaavani oli repeillyt useasti, Jaatinen kertoo.

– Kävin sitä lääkärissä näyttämässä, jolloin huomattiin, että pakara on tulehtunut. Aloin saada antibiootteja, joiden avulla tulehdus saatiinkin pois, mutta implantti silti törrötti ikävästi ulos. Otin klinikkaan yhteyttä ja he suostuivat sen korjaamaan.

Korjausleikkaus toteutettiin vihdoin syyskuussa 2017, mutta sitä ennen Jaatinen kärsi paljon ja monet yöunet menivät kipujen takia. 

Liettuassa tehdyn operaation jälkeen Jaatisen vasen pakara tulehtui todella pahasti.

– En pystynyt enään kävelemään ja itkin kivusta. Minut otettiin Jorvin sairaalaan osastolle hoitoon ja aloitettiin antibioottihoito. Pääsin kotiin kun tulehdus arvot alkoivat laskea, kotiin päästyäni huomasin että implantti törröttää ulos vielä pahemmin kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen, Jaatinen tilittää.

Lopulta selvisi, että Jaatiselle oli asennettu kokonaan väärä implantti. Joulukuussa implantit poistettiin kokonaan.

– Vietin monta päivää itkien, koska koko vuoden kipu ja kärsimys ja kaikki rahat mitä leikkauksiin oli mennyt olivat turhia. Kerroin tilanteesta klinikalle ja kerroin myös että aion haastaa heidät oikeuteen.

Klinikan väki kertoi olevansa pahoillaan. Jaatinen puolestaan pitää itseään onnekkaana, että on kaiken jälkeen ylipäätään elossa.

– Implantit olivat aiheuttaneet suurta tuhoa kehossani. Tässä vaiheessa romahdin totaalisesti tiesin mikä leikkaus minua odottaa, enkä olisi koskaan uskonut että näin voi käydä.

– Haluankin varoittaa kaikkia teitä jotka implanttien laitosta haaveilee, se ei ole sen arvoista.

Jaatisen kokemuksista kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös: Cristan, 18, peppu pitää operoida uusiksi – Husin kirurgi: "Kauneusleikkauksen korjaaminen maksaa pahimmillaan satoja tuhansia euroja"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu