Puheenaihe

Mielipide: Vantaalla on muitakin mummoansoja

Kulkutunnelissa vaani mummoansa, kirjoittaja kertoo. Kuvituskuva.

Arkisto/Juha Salonen

Tasaisella väylällä moni ei jokaista askeltaan varo, eikä pitäisikään varoa, kirjoittaa "mummoansaan" kompastunut kirjoittaja.

Vantaan Sanomissa oli mielipidekirjoitus ”Tikkurilan Kirjastopuistossa vaanii mummoansa”. Vastaavanlainen ansa piilee myös lentoasemalle johtavassa kulkutunnelissa. Sain siitä kokemusta, kun matkustin joulukuussa junalla lentoasemalle.

Rautatieasemalta noustaan portaat ja siirrytään kulkutunneliin, joka alkaa kaartua kohta portaiden jälkeen. Oikealla laidalla alkaa vähitellen erottua tummemman harmaa ”vauhtiviiva”, joka levenee viuhkamaisesti – kuten minusta kaksiteholaseillani alaviistoon katsoessa näytti.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vain erivärinen maali, vaan rajakohdassa on noin 10–15 cm:n korotus.

Tökkäsin kenkäni ”vauhtiviivan” reunaan ja kaaduin korokkeen päälle. Nahkatakin ansiosta selvisin onneksi vain pienellä reiällä takin hihaan ja hiertymällä vastaavaan kohtaan kyynärpäässä. Pahemminkin olisi voinut käydä, luunmurtumista alkaen hampaiden menetykseen – kuten oli käynyt minua auttamaan tulleelle naiselle jossain päin liukastuessaan.

Onkohan muita kaatunut tuossa kohtaa? Periaatteessa ”tasaisella” väylällä ei jokaista askeltaan katso (eikä pitäisikään tarvita katsoa – kuten siinä Eeva Kähärin mainitsemassa leikkipuistossa) ja aina joku kulkee reunassa, kun iso joukko ihmisiä purkautuu junasta.

Tuo haitallinen kohta tunnelissa on erittäin helposti korjattavissa ja pienin kustannuksin, esimerkiksi jonkinlaisella aidalla tai tolpalla. Kirkas värityskin voi auttaa asiassa.

Marja Saari, satunnainen lentomatkustaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Tikkurilan Kirjastopuistossa vaanii mummoansa16.12.2017 07.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu