Nyt aukesi arkkipiispanvaalikone: Teemoina eutanasia, lihansyönti ja naispappeus – "Tiettävästi maailman ensimmäinen"

Arkkipiispanvaalit käydään 8. helmikuuta.

Janne Koivisto/Arkisto

Kirkko ja kaupunki -lehti on julkaissut arkkipiispanvaalikoneen. Vaalikoneella voi kokeilla, kuka viidestä ehdokkaasta olisi omia arvoja vastaava Suomen kirkon arkkipiispa. Torstaina avattu vaalikone on lehden mukaan tiettävästi maailman ensimmäinen laatuaan.

Arkkipiispasta pääsee äänestämään vain pieni valittujen joukko, mutta lehti arvelee, että myös suurta yleisöä kiinnostaa, mitä arkkipiispaksi valittava ajattelee.

Vaalikonetta varten arkkipiispaehdokkailta kysyttiin 25 kysymystä, joiden teemoina on muun muassa ilmastonmuutos, eutanasia, lihansyönnin eettisyys, perhekerhojen maksullisuus ja naispappeus.

Arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle kesäkuun alussa. Hänen seuraaja valitaan arkkipiispanvaalissa 8. helmikuuta. Ehdokkaina ovat Ville Auvinen, Heli Inkinen, Ilkka Kantola, Tapio Luoma ja Björn Vikström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Marika Lumme

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Turku vastaan Uusimaa – joku heistä viidestä on Suomen tuleva arkkipiispaOrtodokseilla historiallinen muutos: arkkipiispa siirtyy Kuopiosta HelsinkiinEspoon piispa Tapio Luoma ehdolle arkkipiispaksiArkkipiispaehdokas esittää kolmatta tietä homoparien vihkikiistaan – "Tilanne on kehittymässä kestämättömäksi"Arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle ensi vuonna