Puheenaihe

Stadilaisten kännisekoilut julkaistaan "virallisesti" – Näin Helsingin poliisi paljastaa juoppokeikkansa

Helsingin poliisi kertoo viikonloppuna Twitterissä, millaisia alkoholiin liittyviä työtehtäviä virkavallalla on. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Moni on tehnyt uuden vuoden kunniaksi päätöksen vähentää alkoholinkäyttöään tai lopettaa sen kokonaan tammikuun ajaksi. Helsingin poliisilaitos kannustaa ihmisiä pohtimaan alkoholinkäyttöään ja tiedottaa tulevana viikonloppuna 5.–7. tammikuuta aktiivisesti alkoholiin liittyvistä poliisitehtävistä.

– Keskimäärin poliisilla on Helsingissä viikonloppuisin 300–400 keikkaa vuorokaudessa. Valtaosa niistä liittyy alkoholiin. Tipattoman tammikuun viettäminen on hyvä keino vähentää toilailuja, Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Seppo Kujala sanoo.

Alkoholi on isossa osassa sekä lievissä että vakavissa rikoksissa. Esimerkiksi valtaosa henkirikoksista ja pahoinpitelyistä tehdään alkoholin vaikutuksen alaisena, ja alkoholilla on ollut viime vuosina osuutta neljäsosaan kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista.

– Humalatila altistaa myös rikosten uhriksi joutumiselle. Humalainen ihminen on esimerkiksi puhelin- tai lompakkovarkaille helppo uhri, Kujala jatkaa.

Viikonlopun tapahtumia voi seurata Helsingin poliisilaitoksen Twitter-tilillä osoitteessa www.twitter.com/helsinkipoliisi aihetunnuksella #alkoholikeikka. 

Profiilia voi katsella, vaikkei olisi omaa Twitter-tiliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu