Puheenaihe

Kuvat: Länsimetrossa totaalinen ruuhka – "Ihan sumpussa ollaan, seisomapaikka heti lähtöasemalta"

Metron lähtöaseman laituri Espoon Matinkylässä ruuhkautui maanantaina aamulla, eivätkä kaikki matkustajat mahtuneet juniin. Ruuhkaa kesti puolisentoista tuntia.

Lukijan kuva

Länsimetron matkustajien pelot kävivät toteen maanantaiaamuna Espoossa, kun uusi metrolinja joutui ensi kertaa todelliseen testiin.

Metron lähtöasema Matinkylässä oli kello kahdeksan jälkeen ruuhkautunut. Ihmiset pakkautuivat lähtölaiturille kello 8.15 odottamaan myöhässä kulkenutta junaa.

Kun metro saapui laiturille, tuli vaunuihin todella ahdasta.

– Ihan sumpussa olen. Jouduin seisomapaikalle heti lähtöasemalta, kertoi Kirkkonummelta Helsinkiin matkalla ollut työmatkalainen.

Suuren ruuhkan takia hän ei pystynyt kertomaan, kuinka moni lähtöasemalla Matinkylässä junaa odottanut ei mahtunut kyytiin.

– Miltään muuta asemalta ei mahtunut nousemaan junaan. Ensimmäiset jäivät pois Aalto-ylipiston asemalla, nainen kertoi.

Lauttasaaren kohdalla metro oli edelleen hyvin ruuhkainen. Nainen arveli, että ensimmäinen työmatka metrolla jäi nyt ainakin vähäksi aikaa myös viimeiseksi.

– Eiköhän tämä ole nyt nähty.

Nainen oli osannut varautua ruuhkaan ennakolta. Pieni yllätys oli se, että liityntäliikenteen bussissa Kirkkonummelta Matinkylään oli vain kourallinen matkustajia.

Nainen arvioikin, että moni Helsinkiin suuntaava työmatkalainen ei uskaltautunut maantaina junan ja metron yhdistelmään. Se saattoi olla helpotus metrolle, joka ruuhkautui muutoinkin.

HSL:n mukaan metron aamuruuhka johtui laitevioista, lue jatkojuttu tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu