Vantin markkinakunto on nyt selvitetty – nämä seikat heikentävät kilpailukykyä

Kilpailukykyselvityksessä olivat mukana muun muassa Vantin puhtauspalvelut. Vertailuun valiittiin kooltaan lähes samankokoiset kohteet, joissa on samanlaiset toiminnot ja suunnilleen samanlaiset pintamateriaalit.

Anton Soinne/arkisto

Tilapalvelut Vantti Oy:stä tehtiin kilpailukykyselvitys, jossa olivat mukana ateriapalvelut päiväkodeissa ja kouluissa sekä kaikki Vantin puhtauspalvelut.

Selvitys ei ole julkinen, mutta julkisuuteen kerrotaan, että Vantin kilpailukykyä yksityisiin yrityksiin verrattuna heikentävät muun muassa Avainta ry:n työehtosopimukseen perustuvat korkeammat peruspalkat ja korkeammat vuosilomakorvaukset.

Vantin kilpailukykyyn vaikuttaa myös se, kuinka paljon muut yritykset laskevat yhteen työtuntiin sisältyvän työsuorituksia.

Vertailussa oli mukana vain sellaisten palvelujen hintoja, joista on saatavana vertailukelpoisia muiden palveluntuottajien hintoja. Siksi mukana eivät olleet aula- ja turvapalvelut, kiinteistönhoitopalvelujen ja muut kiinteistöpalvelut.

Selvityksen on määrätty salassa pidettäväksi. Se sisältää liikesalaisuuden piiriin kuuluvia tietoja yritysten tarjoamien palveluiden hinnoista.

Written by:

Tiina Örn

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Mielipide: Vantti saatiin kuiville veronmaksajien rahoilla Mielipide: Vantin tehostaminen tarkoittaa työehtojen heikentämistäYrittäjäpomo: Tehostaminen on työntekijän etu – "Tulevaisuus on silloin turvallisempi"