Puheenaihe

Vantin markkinakunto on nyt selvitetty – nämä seikat heikentävät kilpailukykyä

Kilpailukykyselvityksessä olivat mukana muun muassa Vantin puhtauspalvelut. Vertailuun valiittiin kooltaan lähes samankokoiset kohteet, joissa on samanlaiset toiminnot ja suunnilleen samanlaiset pintamateriaalit.

Anton Soinne/arkisto

Tilapalvelut Vantti Oy:stä tehtiin kilpailukykyselvitys, jossa olivat mukana ateriapalvelut päiväkodeissa ja kouluissa sekä kaikki Vantin puhtauspalvelut.

Selvitys ei ole julkinen, mutta julkisuuteen kerrotaan, että Vantin kilpailukykyä yksityisiin yrityksiin verrattuna heikentävät muun muassa Avainta ry:n työehtosopimukseen perustuvat korkeammat peruspalkat ja korkeammat vuosilomakorvaukset.

Vantin kilpailukykyyn vaikuttaa myös se, kuinka paljon muut yritykset laskevat yhteen työtuntiin sisältyvän työsuorituksia.

Vertailussa oli mukana vain sellaisten palvelujen hintoja, joista on saatavana vertailukelpoisia muiden palveluntuottajien hintoja. Siksi mukana eivät olleet aula- ja turvapalvelut, kiinteistönhoitopalvelujen ja muut kiinteistöpalvelut.

Selvityksen on määrätty salassa pidettäväksi. Se sisältää liikesalaisuuden piiriin kuuluvia tietoja yritysten tarjoamien palveluiden hinnoista.

Lisää aiheesta

Mielipide: Vantti saatiin kuiville veronmaksajien rahoilla 9.1.2018 10.05
Mielipide: Vantin tehostaminen tarkoittaa työehtojen heikentämistä27.12.2017 08.10
Yrittäjäpomo: Tehostaminen on työntekijän etu – "Tulevaisuus on silloin turvallisempi"7.12.2017 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu