Minne mennä

Hakunilan SM-hiihtoihin houkutellaan kävijöitä ilmaisilla ämpäreillä – tapahtumaan odotetaan 10 000 katsojaa

TALVIURHEILUA SM-hiihdot täyttävät Hakunilan urheilupuiston viikonloppuna. Kunnon karnevaalien tapaan ämpäreitäkin on jaossa.

Hakunila palaa suomenmestaruustason hiihtokalenteriin vuoden tauon jälkeen. Viime talvena perinteikästä Suomen Cupin osakilpailua ei järjestetty aikatauluhaasteiden vuoksi. Kuvassa aikaisemmin cupia hallinnut ja jälleen lähtöviivalle asettuva Matti Heikkinen.

Jorma Rinne

Viikonloppuna Hakunilassa kilpailtavat hiihdon SM-kisat ovat Vantaalla tänä vuonna järjestettävistä urheilutapahtumista suurin.

Sadat hiihtäjät ovat ilmoittautuneet mukaan taistelemaan suomenmestaruudesta. Laduilla nähdään kotimaisten eliittihiihtäjien, kuten isäntäjoukkue Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkisen ja Anssi Pentsisen lisäksi myös viimeisistä olympiapaikoista kilpailevia virolaisia talviurheilijoita.

– Mukana ovat myös meidän nuoremmat hiihtäjämme, jotka tekevät nousuaan kohti kansallista kärkeä, kilpailujen viestintävastaavana toimiva ja itsekin pitkään hiihtopiireissä vaikuttanut Satu Kalajainen muistuttaa.

Järjestävä seura on luonut, nykymallin mukaisesti, muutakin ohjelmaa SM-hiihtojen ympärille.

Hakunilaan saapuvat talviurheilun ystävät pääsevät lämmittelemään ja ruokailemaan kuplahallin sisälle rakennetussa ravintolakeskittymässä. Kalajainen lupaa, että paikalta löytyy ruokaa jokaiseen makuun.

– Emme unohtaneet myöskään kasvissyöjiä, viestintävastaava lupaa.

Kolme päivää kestäviin hiihtokarnevaaleihin odotetaan yhteensä noin 10 000 katsojaa.

Lisäkannustimena Vantaan Hiihtoseura tarjoaa jokaisen päivän ensimmäisille 300 maksavalle asiakkaalle aina yhtä muodikkaan ämpärin. Mistä tahansa saavista ei ole kyse, vaan jokainen ämpäri on päivän hiihtoteeman mukainen.

– Avauspäivänä hiihdetään sprintit, joten päivän ämpäristä löytyy ”Mr. Parisprintin”, eli Sami Jauhojärven ironisia lausahduksia, Kalajainen kertoo.

Lauantain ämpäri kunnioittaa Vantaan väistyvää kaupunginjohtajaa, itsekin aktiivisena hiihtomiehenä tunnettua Kari Nenosta ja sunnuntain saavi on kasattu Lahden MM-hiihtojen pronssimitalisti Matti Heikkinen mielessä.

Myös taiteen ystäville on luvassa herkkua kisaviikonloppuna. Kalajainen kertoo, että urheilupuiston kupeessa sijaitseva Veistospuisto Nissbacka avaa ovensa lauantaina ja sunnuntaina. Liput noin puolen tunnin kierrokselle maksavat viisi euroa.

– Puisto on normaalisti kiinni talvisin, joten tämä on todella poikkeuksellinen mahdollisuus päästä ihastelemaan taidetta.

Kolmen päivän lippu hiihdon SM-kisoihin maksaa aikuiselle 20 euroa ja päivälippu 10 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet pääsevät alueelle puoleen hintaan ja alle 16-vuotiaat lapset ilmaiseksi.

Urheilupuiston parkkialueilla peritään kilpailujen aikaan poikkeuksellisesti pysäköintimaksu.

Maksamalla vaadittavat viisi euroa, saa mukaansa myös kilpailujen käsiohjelman.

Kolme päivää talviurheilua

Hiihdon SM-kilpailut järjestetään Hakunilan urheilupuistossa 12.–14.1.

Perjantaina 12.1. kilpaillaan miesten ja naisten parisprintit. Alkuerät käynnistyvät klo 11.

Lauantaina 13.1. kisataan naisten 10 km ja miesten 15 km vapaan hiihtotavan SM-mitaleista. Naiset starttaavat klo 10.45 ja miehet klo 12.45.

Sunnuntaina 14.1. hiihdetään naisten ja miesten skiathlonit. Naiset lähtevät ladulle (2x7,5 km) klo 12 ja miehet (2x11,25 km) klo 13.15.

Pääsyliput myydään porteilta. Maksu käteisellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lumipula ei uhkaa Vantaan SM-hiihtoja: "Voi olla jopa helpompaa pelkällä tuontilumella"5.1.2018 07.00
Vantaan SM-hiihdoille arvovaltainen suojelija22.12.2017 21.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu