Puheenaihe

Mielipide: Tekijöistä on pulaa myös aikuissosiaalityössä

Miksi aikuissosiaalityötä tekeville maksetaan pienempää palkkaa kuin lapsiperheiden kanssa työtä tekeville, pohtii kirjoittaja. Kuvituskuva.

Ella Kajaste

Pätevien työntekijöiden puute on jatkunut aikuissosiaalityössäkin vuosia, kirjoittaja toteaa.

Otsikoihin on viime aikoina noussut Vantaalla lastensuojelun pula sosiaalityöntekijöistä ja alan huono palkkaus. Samanaikaisesti tuntuu unohtuneen, että Vantaalla on suuri joukko myös muita sosiaalityöntekijöitä eri sektoreilla esimerkiksi aikuissosiaalityössä, jossa tehdään muun muassa ennaltaehkäisevää työtä lapsiperheiden kanssa.

Myös aikuissosiaalityössä on pulaa pätevistä sosiaalityöntekijöistä. Jos vakansseja ei saada täytettyä, työt jaetaan niille, jotka ovat paikalla. Lisääntyvästä työmäärästä ei makseta mitään ylimääräistä, vaikka tilanne jatkuisi pitkäänkin.

Pätevien työntekijöiden puute on jatkunut aikuissosiaalityössäkin vuosia. Vantaalla aikuissosiaalityön palkkaus on todella kuopassa. Esimerkiksi lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin nähden aikuissosiaalityöntekijöillä on noin 300 euroa kuukaudessa pienempi palkka. Eroa lähikuntien aikuissosiaalityöhön on 200 euroa kuukaudessa.

Ihmettelen, miksi aikuissosiaalityötä pidetään vähempiarvoisena ja miksi siitä maksetaan huomattavasti huonompaa palkkaa?

Pätevän palkka 2888 euroa kuukaudessa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sosiaalityöntekijät saavat "joululahjan": Lisää palkkaa, kertakorvaus ja palkkio sitoutumisesta11.12.2017 12.56
Vantaa vastaa: Sosiaalityöntekijän palkka voi olla yli 3600 euroa30.9.2016 13.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu